Sztárok

Ötször elvetélt, a férjei megcsalták: hiába kiáltották ki a világ legszebb nőjének, Audrey Hepburn magánélete kudarcok sorozata volt

Kétszer házasodott, emellett megszámlálhatatlanul sok szerelmi kapcsolata volt - sokszor a filmbéli partnereivel bonyolódott liezonba-románcba -, de élete alkonyáig egyetlen férfi mellett sem találta meg a valódi boldogságot Audrey Hepburn, a 20. század egyik legnagyobb hollywoodi sztárja.

A vásznon tündöklött, de a való életben sok fájdalom érte

A filmszalag - illetve napjainkban: a digitális technika - és a kollektív emlékezet örökké őrizni fogja Audrey Hepburn alakját: az 1929-es születésű, brit származású hollywoodi színésznő olyan felejthetetlen klasszikusokkal írta be magát a 20. századi filmtörténelembe, mint a Római vakáció (1953), a Sabrina (1954), a Délutáni szerelem (1957), az Álom luxuskivitelben (1961), az Amerikai fogócska (1963) vagy épp a My Fair Lady (1964). Bár megrendítően fiatalon távozott az élők sorából harminc esztendővel ezelőtt - csupán 63 esztendős volt, amikor vastagbélrák következtében életét vesztette -, Hepburn valahogy nem akar kimenni a divatból: sokan a mai napig méltatják nem csupán kimagasló színművészi képességeit, de stílusikonként, nőideálként is meghatározza a közgondolkodást. Egyesek számára talán meglepő, de igaz: az 1993-ban elhunyt világsztárt szinte csak a balszerencse sújtotta mozgalmas, kalandos, de kudarcokkal tarkított magánéletében.

Kíváncsi vagy a cikk folytatására? Lapozd fel galériánkat!

Hepburn kétszer házasodott: 1954 és 1968 között színésztársa, Mel Ferrer volt a férje, 1969 és 1982 között pedig Andrea Dotti pszichiáter felesége volt. Mindkét frigyet beárnyékolta a felek hűtlensége. Ami az első házasságot illeti, maga Ferrer is tartott szeretőt, Hepburn pedig belehabarodott Albert Finney-be, akivel a Ketten az úton (1967) című alkotásban játszottak együtt. A második házassága a fáma szerint azért ment tönkre, mert Dotti több fiatal nővel is lefeküdt.
Kattints a további képekért!

Az Oscar-díjas híresség nemrégiben Jimmy Kimmel talkshowjában vendégeskedett, ahol a műsorvezető egy különös gyermekkori fotót mutatott róla.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Sztárok
Sztárok
A múlt század közepének kitűnő hangú énekesnője volt Dinah Washington, akinek tragikusan rövid életbe sokfajta stílus belefért. Az előadónő a dzsessz, a blues, de még a popzene műfajában is...
Fashion&Beauty
Valószínűleg te sem szoktad rendszeresen ellenőrizni sminktermékeid lejárati dátumát – nem vagy egyedül. Nem is gondolnánk viszont, milyen fontos lehet egyes termékek esetében.
Sztárok
Sydney van den Bosch-t 2013-ban ismerhettük meg a Miss World Hungary szépségversenyen, azóta pedig sikert sikerre halmoz, többek között modellként, influenszerként és a TV2 Szerencsekerék...