Sztárok

Szorul a hurok Alec Baldwin körül: emberölés miatt indul eljárás a hollywoodi színész ellen

Akár hosszú börtönévek is várhatnak a 64 éves amerikai filmsztárra.

Egy westernfilm forgatása közben oltotta ki az operatőr életét

Emberölés miatt indul eljárás a 64 éves hollywoodi filmszínész, Alec Baldwin ellen, aki a Rust című westernfilm forgatásán egy kellékfegyverrel megölte a produkció operatőrét, Halyna Hutchinst. A BBC értesülései szerint a Szökésben, a Pearl Harbor, az Aviátor és A tégla című filmek sztárját gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják. Az eset 2021 októberében történt, tavaly pedig kitudódott, hogy Baldwin megegyezett Hutchins családjával, akikkel konszenzusra jutottak abban, hogy az operatőr halálában szándékosság nem játszott szerepet. Ezzel persze még semmi sem oldódott meg, hiszen a két fél közti egyezséggel még nem került sor a bűnügyi vizsgálat végére.

A tragikus balesetre 2021 őszén került sor a Rust című westernfilm forgatásakor, a Bonanza Creek farmon, amikor Baldwin kezében elsült a kellékfegyver. Halyna Hutchinst mentőhelikopterrel szállították kórházba, miután lőtt sebet kapott, de az életét már nem tudták megmenteni.

A 42 esztendős Hutchins, aki pályáját oknyomozó újságíróként kezdte, majd gyakorlatilag egy véletlen folytán kötelezte el magát a filmkészítés mellett, az utóbbi néhány esztendőben kezdett egyre komolyabb hírnevet szerezni magának a tengerentúlon. Ambiciózus, energikus, merész álmokat kergető, feltörekvő művészként tartották számon, akire minden bizonnyal fényes jövő várt volna még Hollywoodban. Korai és értelmetlen halála mindenkit őszintén megrendített.

Baldwin egyébként nemrég váratlan örömhírt kapott: kiderült, hogy Kim Basingerrel közös lánya, Ireland - akivel a színész kapcsolata a mai napig ellentmondásos - gyermeket hord a szíve alatt. A mostani fejlemények azonban minden bizonnyal beárnyékolják a leendő nagypapa boldogságát.

Fotó: 123rf

A Die Hard-filmek John McClane-jéről egy évvel ezelőtt derült ki, hogy afáziával küzd, s betegsége miatt a filmszínészettel is felhagy. Azóta meglehetősen ritkán láthatjuk a 67 éves világsztárt, aki ma is nézők generációinak nagy kedvence.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Vádat emeltek Donald Trump volt amerikai elnök ellen, amiért minősített iratokat tárolt otthonában. Ezt maga a politikus jelentette be csütörtökön. A volt elnök közlését megerősítette ügyvédje, Alina...
Fashion&Beauty
Nem véletlenül imádjuk kislányként a különféle játékbabákat, hiszen elképesztően gyönyörűek. Éppen ezért nem meglepő, hogy több sminktrend ihletéül szolgáltak már, legújabban a "babaszempillák"...
Sztárok