Sztárok

Pedofil szektában nevelkedett, négyévesen veszítette el a szüzességét, s végül testvérei szeme láttára halt meg drogtúladagolásban River Phoenix, a tragikus sorsú tinisztár

Az Oscar-díjas hollywoodi színész, Joaquin Phoenix bátyja kimagasló tehetségként indult, ám már megrendítően fiatalon az alkohol és a kábítószer rabjává vált, függőségei pedig a szakadék felé sodorták.

Elkerülhetetlen volt a nyolcvanas évek tinibálványának szomorú bukása

River Phoenix Hollywood beváltatlan nagy ígéreteinek egyike: a nyolcvanas évek derekán, második felében ugyan még úgy tűnt, sikerrel döngeti az Álomgyár kapuit - emlékezetesebbnél emlékezetesebb kasszasikerekben, máig kultfilmként számon tartott darabokban csillogtatta meg káprázatos színészi talentumát -, azonban későbbi bukása voltaképpen bele volt kódolva egész személyiségébe, sőt mi több, korai végzetének okai sanyarú gyermekkorában keresendők. River - a későbbi Oscar-díjas filmszínész, Joaquin Phoenix bátyja - 1970. augusztus 23-án látta meg a napvilágot az Egyesült Államok Oregon nevű államában, Madrasban. Szülei ekkor már az Isten gyermekei nevű szekta tagjai voltak. A kommuna a végítélet eljövetelét hirdette, de nem csupán - és nem elsősorban - hagymázas gondolataik miatt voltak különösen kártékonyak. Meglehetősen kirívó szexuális szabadosság jellemezte őket, a fáma szerint számos pedofil is megbújt tagjaik között, akik gyakran molesztálták a gyerekeket a közösségen belül. E sanyarú kezdet nem sok jót ígért River Phoenix számára, aki egy ízben torokszorító vallomást tett arról, hogyan és mikor élte át élete első szexuális élményét.

Lapozd fel galériánkat az ifjú River megrázó visszaemlékezéséért és sok más érdekességért!

River egy interjúban azt nyilatkozta, hogy négyévesen veszítette el a szüzességét. Később igyekezett kitörölni az emlékezetéből a vélhetően szörnyű élményt, és aztán arra törekedett, hogy amikor immár fiatal tiniként "másodszor is" átesik a tűzkeresztségen, az felejthetetlenre sikeredjen. A fáma szerint még szüleitől is engedélyt kért, mielőtt sort kerített volna a légyottra egy idősebb lánnyal. Apja és anyja ahelyett, hogy egy szimpla igennel nyugtázták volna fiuk óhaját, a házuk kertjében felállítottak egy sátrat Rivernek, amit alaposan kidekoráltak, hogy ekként hozzák hangulatba csemetéjüket.
Kattints a további képekért!

Rock Hudson, Ó-Hollywood férfiidolja a nyolcvanas évek derekán tudta meg, hogy a korszak rettegett betegsége, az AIDS megtámadta a szervezetét. Szörnyű halál jutott osztályrészül a westernfilmek, a melodrámák és a habkönnyű komédiák egykoron ünnepelt hősének.

Leadfotó: Facebook / Movie Remixer

Oldalak

Sztárok
Sztárok
A Halálos iramban filmek sztárja sajnos már 10 éve nincsen köztünk.
Lifestyle
Senki sem halaszthatja utolsó pillanatra a karácsonyi bevásárlást.
Lifestyle
Nagyot veszített volna a világ ízek szempontjából, ha Sárközi Ákost nem sodorja az élet a gasztronómia felé.