Sztárok

Április közepén Budapesten lép fel Steve Vai

Az Akvárium Klubban koncertezik majd a fantasztikus játékáról és innovatív technikai újításairól is ismert gitáros, zeneszerző és producer.

Három Grammy-díjat söpört be

Április 12-én az Akvárium Klubban lép fel Steve Vai – közölte az MTI. A lebilincselő játékáról és zseniális technikai újításairól ismert gitáros, zeneszerző és producer tavaly megjelent Inviolate című albumát mutatja be a magyar közönségnek – közölték a szervezők.

A három Grammy-díjjal elismert, korábban Frank Zappával, David Lee Rothtal, illetve a Whitesnake-kel is együtt dolgozó Vai több mint négy évtizede van a pályán, eddigi tizenhét szólólemeze pedig 15 millió példányban fogyott világszerte.

A hatvankét éves zenész elsősorban Jimi Hendrix és a Led Zeppelin hatására fogott gitárt, technikáját pedig a világhírű Berklee School of Musicban, illetve Joe Satriani útmutatásai alapján tökéletesítette.

Frank Zappa több számát is átdolgozta

Pályafutása kezdetén, 1980-ban játszhatott először a példaképei közé tartozó Frank Zappával, akinek később több számát átdolgozta. A következő években a Van Halennel is turnézó zenész szólókarrierje 1983-ban indult, első lemeze, a saját kiadású Flex-Able pedig 1984-ben jelent meg.

Rengeteget turnézott, zenekarai mellett pedig a G3 produkció állandó tagja volt, ahol együtt játszott mások mellett John Petruccival, Eric Johnsonnal, Joe Satrianival, Yngwie Malmsteennel, illetve Steve Lukatherrel.

Izgatottan várom, hogy végre Európába is elhozhassuk a Hydra-gitárt. Az Inviolate-ra kapott reakciók kedvezőek, ez megmutatkozott a nézőszámban, a közönség energiájában is – idézi a sajtóközlemény a zenészt, aki ezek szerint saját tervezésű háromnyakú gitárját, a Hydrát is magával hozza majd Budapestre.

A mozikba február 16-án érkező magyar film, Az almafa virága két idősíkon futó romantikus történetének legfontosabb színhelye, Budapest. Itt szövődik tiltott szerelem a hetvenes években az ide érkező fiatal vietnami lány és az egyetemen belé botló magyar fiú között.

Leadfotó: Facebook / Steve Vai

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
Legjobb barátodnak is felteheted ezt az egyszerű, de annál trükkösebb kérdést, amiből könnyedén kiderítheted, vajon mennyire ismernek jól téged a hozzád legközelebb állók.
Egészség
Ha nem szeretnéd már idejekorán hajfesték segítségével elfedni ősz hajszálaidat, hanem inkább egy természetes módszert próbálnál ki, ami lelassítja az őszülést, akkor jó helyen jársz, ugyanis...
Fashion&Beauty
Anderson megújhodott külleméről még kolléganője, a magyar származású Jamie Lee Curtis is elmondta a véleményét.