Zserbó - Az egyik legkedveltebb magyar desszert

A hazai ízek ugyanolyan jól tudnak esni, mint egy muffin vagy egy brownie. Süssed meg az egyik legkedveltebb magyar süteményt.

Hozzávalók

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg + 2 evőkanál porcukor
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 dkg élesztő
  • 1 tortabevonó
  • csipetnyi sütőpor
  • baracklekvár
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés
A liszthez keverd hozzá a sütőport, és morzsold el benne a vajat. A tejben futtasd fel az élesztőt, majd add hozzá a lisztet, a tojást, a 15 dkg porcukrot és egy evőkanál olajat.
A tésztából készíts három gombócot, az elsőt nyújtsd akkorára, mint a tepsi, terítsd bele, kend meg a baracklekvárral, majd szórd meg a porcukorral elkevert dióval. Ezután takard be a második, kinyújtott tésztalappal, szurkáld meg egy villával, ezt is kend meg lekvárral, és szórd meg dióval. A harmadik tésztalappal takard be az egészet, szurkáld meg, majd egy óráig hagyd kelni. Ezután előmelegített sütőben süsd készre, ez körülbelül fél óra. Közben olvaszd meg a tortabevonót, és vond be vele a kész sütemény tetejét.

Szerző: Hári Ágnes
Fotó: rekaye.blogspot.hu

Oldalak

Sztárok
Ahogyan a Mirror is írja, Harry és Károly hamarosan újra láthatják egymást, ha minden a herceg tervei szerint alakul majd.
Lifestyle
Azért valószínűleg nem ez fogja visszatenni Lindsay Lohant a térképre, viszont a frissen felkerült filmek nem igazán tudtak labdába rúgni mellette.
Lifestyle
A TikTokon ezerféle elképesztően zseniálisa takarítási trükkel találkozhatunk, érdemes viszont olykor közelebbről is megvizsgálni, vajon valóban hatékonyak-e ezek a módszerek.