Cseh finomság - Káposztaleves

Annak ellenére, hogy a káposztaleves rendkívül laktató, még akár fogyasztó hatása is lehet. A csehek változatát azonban inkább finom íze miatt ajánljuk.
Hozzávalók:
- ½ kg savanyú káposzta
- pár szem burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- Néhány gerezd fokhagyma
- 1 szál kolbász
- 1 kis darab füstölt hús
- 1 pohár tejföl
- 2 evőkanál liszt
- Só, bors
- Babérlevél
- Pirospaprika
- 1-2 evőkanál ecet
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk majd hozzáadjuk a fokhagymát is. Ezalatt a krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és egy nagyobb fazék vízben feltesszük főni. Sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük. Majd hozzáadjuk a kis darabokra vágott füstölt húst és a felkarikázott kolbászt. Mikor már félig megfőttek a hozzávalók az átmosott savanyú káposztát is a levesbe tesszük. A tejfölből, pirospaprikából és lisztből habarást készítünk. Végül egy kis ecettel pikánsabbá tehetjük. Forrón, friss kenyérrel tálalva a legfinomabb!