Vaddisznósült epres szószban petrezselymes krumplival
Vendégeket vársz, de nem tudod, mit főzz? Ez a recept igazi sikert fog hozni számodra. A vadhús eleve különlegesebb ételnek számít, amit az epres szósz még jobban kihangsúlyoz. Ha megcsinálod, mindenki csodálni fog a merészségedért.
Hozzávalók
- 60 dkg vaddisznócomb
- 20 dkg eper
- 2 dl tejszín
- só
- bors
- vad fűszerkeverék
- 50 dkg krumpli
- 1 csokor petrezselyem
- zsír
Elkészítés
Zsírozzunk ki egy tepsit, majd tegyük bele a sóval, borssal és fűszerkeverékkel ízesített húst. Süssük egy teljes órán keresztül, de 30 perc elteltével karikázzuk rá az epreket, és öntsük fel egy kis tejszínnel. A további 30 percben süssük puhára. Közben mossuk meg a krumplit, és héjában tegyük fel főni sós vízbe. A megfőtt krumplikat vágjuk kockákra, és szórjuk meg egy kis húszsiradékos petrezselyemmel. Tálaláskor a húst öntsük nyakon eperszósszal, és mellé szedjük a krumplit.
Ha kedveled a magyaros ételeket, kóstold meg a vörösboros csülökpörköltet!