Kukoricával töltött pulykamell tejszínes hagymamártással

A tejszínnel készült ételek híresek a könnyedségükről. A meleg eljövetelével igyekezzünk minél több tejszínes ételt készíteni szeretteinknek, hiszen ilyenkor senkinek sem esik jól a nehéz étel. A kukoricával töltött pulykamell tejszínes hagymamártással remek ebédnek ígérkezik.

Hozzávalók

    Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
  • 4 szelet pulykamellfilé
  • őrölt bors
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 1 tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 6 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kiskanál liszt
  • 3 dl tejszín
  • cukor
  • ecet
  • 40 dkg mexikói zöldségkeverék

Elkészítés

A pulykamell szeleteket klopfoljuk ki, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. A kukoricához adjuk hozzá az apróra vágott paprikákat, a tojást, az aprított petrezselymet, majd ízesítsük sóval és borssal. Keverjük össze a zöldségeket és kenjük rá a pulykaszeletekre, majd hajtsuk össze, és hústűvel tűzzük össze őket. Kívülről is sózzuk meg a húsokat, majd forró vajon süssük meg mindkét oldalukat. Miután kész vannak, a visszamaradt zsiradékon süssük meg az aprított vöröshagymát, aztán szórjuk meg liszttel, keverjük össze és öntsük fel tejszínnel. Ezután tegyük vissza a pulykamelleket, és pároljuk készre addig, amíg a hagymamártás krémesre nem fő. Közben ízesítsük sóval, borssal, kevés cukorral és ecettel. Végül kevés olajon pároljuk meg a mexikói zöldségkeveréket, majd a pulyka és a hagymamártás mellé kínáljuk.

Kóstold meg a kukorica krémlevest is!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!