Recept

Rebarbaraleves

A folyadékpótlást nem csak úgy lehet elérni, hogy egyfolytában iszunk, hanem különböző levesekkel is, melyek ráadásul rengeteg vitamint és ásványi anyagot is tartalmaznak. Az alábbi recept nem csak egészséges, de mennyei finomság is.

Hozzávalók

Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el
  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    60 dkg rebarbaraszár
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 1 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • vaníliás cukor
  • őrölt fahéj
  • 2 db szegfűszeg

Elkészítés

A rebarbarát tisztítsuk meg és vágjuk kisebb darabokra. Forraljunk fel másfél liter vizet, majd dobjuk bele a szegfűszeget és szórjuk meg egy kis fahéjjal és cukorral. Utána tegyük bele a rebarbarát és a morzsát is, forraljuk még 1-2 percig, majd vegyük le a tűzhelyről. Közben a tojássárgáját keverjük el a tejföllel, és állandóan keverve öntsük a leveshez. A tojásfehérjét és a vaníliás cukrot keverjük habbá. Tálaláskor minden tányérba tegyünk 1-1 habpamacsot, és lehűtve tegyük az asztalra.

Ha édességgel szeretnéd folytatni a napodat, kóstold meg az amerikai almatortát!

Oldalak

Recept
Utazás
Ki ne akarná kedvezményes áron igénybe venni a MÁV szolgáltatásait? Nos, péntektől erre rengeteg magyar embernek lesz lehetősége, igaz, van egy feltétel, ami valószínűleg nem mindenkit tesz majd...
Egészség
Sokan mindmáig úgy vélik, a Covid elleni mRNS-vakcinák milliók egészségét veszélyeztették. A rengeteg embert foglalkoztató kérdést most egy minden eddiginél nagyobb szabású vizsgálat döntötte el.
Lifestyle
Már csak két hét, és újra eljön karácsony varázslatos ünnepe! Mit szólnál, ha már most köréd igéznénk a jeles esemény meghitt hangulatát?
Lifestyle
A 2026-os év a Vízöntő jegy szülötteinek érzelmileg és mentálisan is intenzív időszakot tartogat.
Lifestyle
Idén három olyan ünnepi falat létezik, amely minden vendégből ugyanazt váltja ki: a csendet, amikor megkóstolják, majd a hitetlenkedést, hogy ezt tényleg otthon készítetted. A titok egyszerűbb, mint...
Lifestyle
A legtöbben naponta használjuk, mégsem sejtjük, mennyire veszélyes lehet – különösen, ha ételt tárolunk benne.