Rebarbaraleves

A folyadékpótlást nem csak úgy lehet elérni, hogy egyfolytában iszunk, hanem különböző levesekkel is, melyek ráadásul rengeteg vitamint és ásványi anyagot is tartalmaznak. Az alábbi recept nem csak egészséges, de mennyei finomság is.

Hozzávalók

    Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
  • 60 dkg rebarbaraszár
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 1 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • vaníliás cukor
  • őrölt fahéj
  • 2 db szegfűszeg

Elkészítés

A rebarbarát tisztítsuk meg és vágjuk kisebb darabokra. Forraljunk fel másfél liter vizet, majd dobjuk bele a szegfűszeget és szórjuk meg egy kis fahéjjal és cukorral. Utána tegyük bele a rebarbarát és a morzsát is, forraljuk még 1-2 percig, majd vegyük le a tűzhelyről. Közben a tojássárgáját keverjük el a tejföllel, és állandóan keverve öntsük a leveshez. A tojásfehérjét és a vaníliás cukrot keverjük habbá. Tálaláskor minden tányérba tegyünk 1-1 habpamacsot, és lehűtve tegyük az asztalra.

Ha édességgel szeretnéd folytatni a napodat, kóstold meg az amerikai almatortát!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!