Amerikai almatorta - Isteni finomság
Az alma az egyik legkedveltebb gyümölcs, és mindig megtalálható a boltokban, a piacokon. Éppen ezért remek alapanyag a sütikészítéshez.
Hozzávalók
- 4 db édesebb alma
- 30 dkg liszt
- 20 dkg kristálycukor
- 2 teáskanál sütőpor
- csipet só
- 2-3 tojás (ha nagyon kicsik, akkor 3)
- egy kevés tej
- 25 dkg vaj és még egy kicsi a tortaforma kikenéséhez
Elkészítés
Az almákat meghámozzuk, közepes darabokra, vagy cikkekre vágjuk és kivajazott tortaformába rakjuk (egyenletesen eloszlatva). Egy tálba öntjük a lisztet, cukrot, sütőport, sót, a tojásokat és a megolvasztott vajat, majd ezeket jól összedolgozzuk. Ha túl kemény a tészta és nagyon összeáll, öntünk hozzá egy kevéske tejet, hogy lágyabb legyen. Ha kész, oszlassuk el a masszát az almán, majd toljuk a sütőbe és kb 1 óráig süssük a legalacsonyabb lángon. Közben-közben ellenőrizzük, hogy a belseje is megsült-e – egy villát szúrjunk a közepébe. Ha megsült fordítva, kiborítjuk egy tálcára, hogy az alma legyen felül.
Fahéjjal enyhén megszórva, vagy baracklekvárral tálaljuk.
Próbáld ki az almás máktortát is!