Mexikói különlegesség - Kukorica krémleves

A kukorica krémleves tökéletes kiegészítője egy mexikói menüsornak. A levest igazi ínyencséggé varázsolhatjuk, ha grillezett csöves kukoricából készítjük.

Hozzávalók:

  • 4 cső vagy 2 konzerves kukorica
  • Bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kimagozott chili paprika
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 1 piros húsú kaliforniai paprika
  • 2 dl tejszín
  • Frissen vágott koriander vagy petrezselyem
  • Karikákra vágott újhagyma

Elkészítés:
A leves elkészítése alig néhány percet vesz igénybe. A kukoricát a vízzel, a fűszerekkel, az apró kockákra vágott paradicsommal felforraljuk, majd 10-15 percig főzzük. Mikor a zöldségek megpuhultak, belekeverjük a tejszínt, és addig várunk míg fel nem forr, végül összeturmixoljuk. A kész levest apróra vágott kalifoniai paprikával, újhagymával, aprított korianderrel díszítve tálaljuk. A receptet természetesen kedvünk szerint variálhatjuk, a leves tetejére akár sajtot is szórhatunk, vagy készíthetünk mellé házi tortillachipset is.

Szerző: Duffek Judit

Oldalak

Sztárok
Zsurzs Kati, a népszerű magyar színésznő 1993-ban távozott a Thália Színházból: a teátrum vezetését ekkor vette át Törőcsik Mari és Schwajda György, s a két színházi nagyágyú úgy ítélte meg, hogy a...
Fashion&Beauty
A 21 esztendős sztárcsemete természetes báját és magabiztos stílusérzékét is édesanyjától örökölte.
Lifestyle
Hűséges társat keresel a mindennapokra? Ezekkel a négylábúakkal nem foghatsz mellé. Íme!