Teriyaki csirkszárnyak - A keleti ízek netovábbja

Ha keleti ízekre vágyunk, nem kell azonnal étterembe rohannunk, ha szeretünk a konyhában sürögni-forogni, érdemes megpróbálni otthon elkészíteni az ízletes fogásokat, például a teriyaki csirkeszárnyakat!

Hozzávalók

  • 900 g csirkeszárny
  • 1 ek sütőpor
  • ½ tk só

A szószhoz

  • 3 ek szójaszósz
  • 3 ek édes rizsbor
  • 1/3 csésze méz
  • 1 tk reszelt friss gyömbér
  • 2 ek kukoricakeményítő

Elkészítés

A sóval és a sütőporral szórjuk be a csirkeszárnyakat, majd 230 fokra előmelegített sütőben egy sütőpapírral borított tepsiben süssük ropogósra. Közben készítsük el a szószt: a hozzávalókat a kukoricakeményítő kivételével keverjük el 120 ml vízzel. Kevergetés mellett 3-4 perc alatt főzzük össze, majd adjuk hozzá a vízzel (kb. 60 ml) elkevert kukoricakeményítőt. Keverjük el és még 3-5 percig főzzük. Ha elkészült a szósz, öntsük rá a megsült csirkeszárnyakra és rizzsel tálaljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: japanesecooking101.com

Oldalak

  • 1
  • 2