Készülj a repetára: Tejfölös gombaleves hétvégére
Laktató és krémes finomság kevesebb mint félóra alatt.
Tejfölös gombaleves - Hozzávalók
- 25 dkg csiperkegomba
- 2 ek olaj
- 1 vöröshagyma
- 1 répa
- 1 dl tejföl
- fél csokor petrezselyem
- só, pirospaprika, bors
- 1 paradicsom
- ételízesítő
Elkészítés
A gombát és a répát tisztítsuk meg és szeleteljük fel. A hagymát aprítsuk fel és az olajon fonnyasszuk meg. Adjuk hozzá a gombát, a répát és a csipet sót, borsot, majd kevergetve pároljuk meg. Szórjuk rá a lisztet és hagyjuk, hogy így megpiruljon. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a pirospaprikát és öntsünk rá nagyjából 1 liter vizet, ízesítsük ételízesítővel, és dobjuk bele a félbevágott paradicsomot is. Tegyük vissza főni, és ha megpuhult a gomba, tejföllel és aprított petrezselyemmel ízesítsük. Hogy még laktatóbb legyen, nokedlit is szaggathatunk bele.