Készülj a repetára: Tejfölös gombaleves hétvégére

Laktató és krémes finomság kevesebb mint félóra alatt.

Tejfölös gombaleves - Hozzávalók

  • 25 dkg csiperkegomba
  • 2 ek olaj
  • 1 vöröshagyma
  • 1 répa
  • 1 dl tejföl
  • fél csokor petrezselyem
  • só, pirospaprika, bors
  • 1 paradicsom
  • ételízesítő

Elkészítés

A gombát és a répát tisztítsuk meg és szeleteljük fel. A hagymát aprítsuk fel és az olajon fonnyasszuk meg. Adjuk hozzá a gombát, a répát és a csipet sót, borsot, majd kevergetve pároljuk meg. Szórjuk rá a lisztet és hagyjuk, hogy így megpiruljon. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a pirospaprikát és öntsünk rá nagyjából 1 liter vizet, ízesítsük ételízesítővel, és dobjuk bele a félbevágott paradicsomot is. Tegyük vissza főni, és ha megpuhult a gomba, tejföllel és aprított petrezselyemmel ízesítsük. Hogy még laktatóbb legyen, nokedlit is szaggathatunk bele.

Még két forró, téli levesért kattints a következő oldalra!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Címkék:

Szólj hozzá Te is!