Sajtos tészta, ahogy a séf készíti:Triplasajtos diós spagetti

Unod a megszokottat, de imádod a különféle tésztás ételeket? Akkor ez a recept igazán neked való. Hidd el, a sajt és a dió tökéletes párosítás, ha az ebédre kerül a sor.

Triplasajtos diós spagetti - Hozzávalók:

  • 40 dkg spagetti tészta
  • 2 dl tej
  • 15 dkg gouda sajt
  • 10 dkg márványsajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 csokor petrezselyem
  • 15 dkg durvára vágott, pirított dió
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

Lobogó, sós vízben főzd meg a spagettit, szűrd le és tedd félre. Közben egy lábasban melegítsd fel a tejet, olvaszd meg benne az apró darabokra vágott gouda és márványsajtokat. Öntsd fel tejszínnel és melegítsd össze a sajtos mártás, de ne forrald fel. Szórd hozzá a felaprított petrezselymet, majd az elkészült szószba forgasd bele a tésztát. Tetején a reszelt trappistával és egy kevés dióval tálald.

Még két finom tésztás receptért kattints a következő oldalra!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!