Ünnepi vacsi 35 perc alatt: Szaftos karajszelet sült almával

Plusz egy gyors ünnepi recept sosem árt, ha véletlenül mégis kitalálják a rokonok, hogy átjönnek ebédelni, te pedig megmutatnád nekik a főzőtudományodat.

Szaftos karaj sült almával

Hozzávalók:

  • 4 db alma
  • 40 dkg sertéskaraj szeletelve
  • 1 ek. vaj
  • fél ek. színes bors
  • fél ek. barna cukor
  • fél ek. balzsamecet
  • fél ek. ketchup
  • őrölt csili és só ízlés szerint

Elkészítés:

Először készítsük el az almákat. Vágjuk őket negyedekre és a magházukat távolítsuk el. Előmelegített sütőben süssük őket kb. 20 percig, 180 fokon. Ha kivettük az almákat, csökkentsük a sütő hőmérsékletét 120 fokra. A vajat a felforrósított serpenyőbe dobjuk, felolvasztjuk, ezen pirítjuk a hússzeleteket; mindkét oldalukat 1-1 percig. Keverjük össze a borsot, a cukrot, a balzsamecetet, a ketchupot és a csilit, majd a keverékkel dörzsöljük be a kissé már kihűlt húsokat. Tegyük őket egy tepsibe és mehetnek is a sütőbe kb. 20 percre.Tálaláskor a kész hússzeleteket szórjuk meg sóval és borssal, majd helyezzük melléjük az almákat.

Még két szuperfinom főételért kattints a következő oldalra!

Fotó:123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!