Klasszikus franciasaláta: A tökéletes köret titka

A franciasaláta az egyik legegyszerűbben elkészíthető és legfinomabb saláta, nem véletlenül olyan népszerű az ünnepi asztalnál is, csak várj, míg megkóstolod. Egyszerűen isteni!

Franciasaláta

Hozzávalók

  • 50 dkg borsó
  • 30 dkg sárgarépa
  • 2 alma
  • 5-6 ecetes uborka

Öntethez

  • 4 dl tejföl
  • 2 ek mustár
  • 2 ek majonéz
  • 1 tk citromlé
  • fél tk cukor
  • 1 kk só

Elkészítés

Kockázzuk fel a sárgarépát, majd főzzük meg a borsóval együtt. Csepegtessük le, tegyük egy nagyobb tálba és várjuk meg, míg kihűl. Ekkor adjuk hozzá a felkockázott almát és uborkát. A tejfölből, majonézből, mustárból, citromléből, cukorból és sóból készítsünk öntetet, amit aztán öntsünk rá a salátára. Keverjük össze és tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Még két ünnepi főétel receptjéért kattints a következő oldalra!

Fotó:123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!