Klasszikus franciasaláta: A tökéletes köret titka
A franciasaláta az egyik legegyszerűbben elkészíthető és legfinomabb saláta, nem véletlenül olyan népszerű az ünnepi asztalnál is, csak várj, míg megkóstolod. Egyszerűen isteni!
Franciasaláta
Hozzávalók
- 50 dkg borsó
- 30 dkg sárgarépa
- 2 alma
- 5-6 ecetes uborka
Öntethez
- 4 dl tejföl
- 2 ek mustár
- 2 ek majonéz
- 1 tk citromlé
- fél tk cukor
- 1 kk só
Elkészítés
Kockázzuk fel a sárgarépát, majd főzzük meg a borsóval együtt. Csepegtessük le, tegyük egy nagyobb tálba és várjuk meg, míg kihűl. Ekkor adjuk hozzá a felkockázott almát és uborkát. A tejfölből, majonézből, mustárból, citromléből, cukorból és sóból készítsünk öntetet, amit aztán öntsünk rá a salátára. Keverjük össze és tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.