Vacsora 30 perc alatt – Krémes spenótos tészta baconnel és sajttal

Kiadós, mégis villámgyors - kell ennél több, ha a vacsoráról van szó?

Spenótos tészta

Hozzávalók:

  • 450 g fagyasztott paraj
  • 1 csomag spagetti
  • 10 dkg bacon
  • 2 dl tej
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • só, bors
  • 10 dkg trappista sajt

Elkészítés:

A tésztát sós vízben kifőzzük a csomagoláson olvasható idő alatt, majd leszűrjük és félretesszük, amíg elkészítjük a szószt. A bacont apró kockákra vágjuk és saját zsírjában egy serpenyőben megpirítjuk – amikor úgy látjuk, a szalonna már ropogós, nekilátunk a spenót elkészítésének. Egy lábasba öntsünk körülbelül 2 dl vizet, tegyük bele a fagyasztott parajpürét, majd fedjük le. Közepes lángon addig főzzük, amíg teljesen fel nem olvad, majd ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük, valamint a zúzott fokhagymagerezdekkel. Ezután hozzáadjuk a tejet és a tejszínt, majd újraforrástól számítva 4-5 percig főzzük. Miután elkészült a krémes spenótszósz, összekeverjük a kifőtt és leszűrt tésztával, a tetejére szórjuk a ropogós baconkockákat és a reszelt trappista sajttal tálaljuk.

További két tésztás receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!