Rozmaringos kukoricakrémleves - Igazi különlegesség

Külöleges, lágy ízű krémleves a forró nyári napokra.

Hozzávalók:

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 evőkanál olívaolaj
  • 1 konzerv vagy fagyasztott kukorica
  • só, bors, rozmaring
  • kevés petrezselyem
  • 1 dl tej
  • 1 kis pohár tejföl

Elkészítés:
A hagymákat megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. Egy közepes méretű edénybe öntsünk olajat, a hagymákat pirítsuk meg, majd öntsük rá a kukoricát és azt is pirítsuk meg nagy lángon. Ezután öntsük fel vízzel vagy húslével és fűszerezzük. Amikor felforrt, húzzuk félre, majd botmixer segítségével pürésítsük, és tegyük hozzá a tejet és a tejfölt, ismét turmixoljuk, majd rakjuk vissza a tűzhelyre, és hagyjuk összerottyanni. Úgy jó ha kissé sűrűbb, krémleves állagú. Ha elkészült, kevés apróra vágott petrezselyemmel és pirított mandulával szórjuk meg, vagy locsoljunk rá egy kevés tejfölt.

Oldalak

Lifestyle
A gyógyvizek összetevőinél gyakran említjük a ként, a jódot és a brómot is, azonban létezik egy ritkábban emlegetett, ám annál hatékonyabb összetevő, amely nagyon fontos szerepet játszik a szépségünk...
Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...