Ropogós kacsacomb káposztás csuszával - Mennyei falatok karácsonyra

Egy ropogós kacsacomb elkészítése többünknek jelenthet kihívást, ha nem vagyunk tisztába a titok nyitjával. Olvass tovább, hogy Te is ropogós kacsacombot süthess! Hajrá!

Hozzávalók

  • 6 db kacsacomb
  • hagyma
  • fokhagyma
  • bors
  • kakukkfű
  • majoránna

A körethez

  • kb. 96 dkg fejes káposzta
  • 40 dkg fodros kocka 
  • 1,5 ek cukor
  • 1 tk só
  • 4 ek zsír
  • frissen őrölt feketebors

Elkészítés

Mossuk meg a kacsacombokat, vágjuk le a combon található hájas bőrdarabot és külön süssük ki. A combokon maradt bőröket vagdaljuk be, és dörzsöljük be jó alaposan összenyomott fokhagymával, sóval és borssal. Továbbá fűszerezzük még kakukkfűvel és egy kevés majoránnával. Helyezzük a combokat egy tálba, fedjük le hagymakarikákkal, majd lefedve tegyük egy éjszakára a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Az előző nap kisütött háj zsírjával kenjünk ki egy tepsit és öntsük bele a maradékot is. Rétegezzünk a tepsi aljára hagymakarikákat, rá a combokat, bőrrel lefelé és locsoljuk meg húslevessel. Fedjük le, majd előmelegített sütőben 170 fokon egy órán át süssük. Egy óra után fordítsuk meg a combokat, tegyük vissza a fedőt és további 30 percig süssük. Ezután vegyük le a fedőt és még 30 percre tegyük vissza a sütőbe, tekerjük a hőfokot 180 fokra és néha locsolgassuk meg a zsírjával, a bőre ezalatt az idő alatt fog gyönyörűre pirulni. Fontos, hogy a kacsacomb a bőrével lefelé kerüljön a tepsiben, hiszen az első másfél órában párolódik a levesben és ettől lesz igazán omlós a húsa. Az utolsó fél órában, amikor már nincs rajta a fedő, sül ropogósra a kacsacomb bőre. Készítsük el a köretet. A torzsáját kivágjuk a káposztának, négyfelé vágjuk és finomra aprítjuk vagy lereszeljük. Sóval összeforgatjuk és kb. 20 percre félretesszük pihenni, majd alaposan kinyomkodjuk belőle a káposzta levét. Egy nagyobb lábasban felforrósítjuk a zsírt, karamellizáljuk a cukrot, hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát, majd magas hőfokon állandó keverés mellett barnára pirítjuk. Ezalatt forraljunk sós vizet, főzzük ki a tésztát, szűrjük le és keverjük össze a pirított káposztával. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk vagy cukrozzuk. Tálaljuk a kacsacombbal. Jó étvágyat!

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: goodlifemississauga.com

Oldalak

Egészség
Rengeteg nőt érint ez a betegség Magyarországon, és tilos félvállról venni. A tünetek bizony egy bizonyos ráktípus előjelei is lehetnek.
Utazás
Már nincsen sok hátra, és hamarosan beindul a szezon a Balatonnál. Azonban az oda utazóknak készülniük kell néhány éles változásra.