Gesztenyével és aszalt szilvával töltött pulyka barna rizzsel - Hagyományos karácsonyi étel

Egy finom gesztenyével töltött ünnepi pulykamell ebédre vagy vacsorára? Olvass tovább, hogy megtudd a legtutibb receptet! Ebből egy nagyobb család is jól lakik!

Hozzávalók

  • 1 nagy pulykamell
  • 10 szelet bacon
  • 30 dkg gesztenyemassza
  • 10-12 db kimagozott aszalt szilva
  • 1 dl vörösbor
  • bors

A körethez

  • barna rizs

Elkészítés

Vágjuk félbe az aszalt szilvákat és áztassuk vörösborba, egy kis pikáns ízt kölcsönözve neki. Ezalatt vágjuk - ne túl vékony és ne is túl vastag - szeletekre a pulykamellet, klopfoljuk ki és fűszerezzük. Helyezzük a pulykamellet fóliára, fektessük rá a baconszeleteket, halmozzuk rá a gesztenyepürét, majd az aszalt szilvákat is. A fólia segítségével tekerjük fel, így nem kell se összetűzni, se összekötni, majd tegyük be egy tepsibe a tekercseket. Öntsünk alájuk egy kis vizet és máris betehetjük az előmelegített sütőbe kb. 45 percre. Az idő leteltével vegyük ki a sütőből, csomagoljuk ki, öntsünk rá egy kis olívaolajat és tegyük vissza néhány percre pirulni a sütőbe. Ezalatt a 45 perc alatt főzzük meg a barna rizst, és az sem árt, ha felhasználás előtt 12 órára beáztatjuk. Vegyük ki a sütőből a tekercseket, szeleteljük fel és tálaljuk. Jó étvágyat!

Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: thesuburbansoupbox.com

Oldalak

Lifestyle
A TikTokon ezerféle elképesztően zseniálisa takarítási trükkel találkozhatunk, érdemes viszont olykor közelebbről is megvizsgálni, vajon valóban hatékonyak-e ezek a módszerek.
Sztárok
A mindennapok során rengetegen igyekeznek elrejteni ősz hajszálaikat, Salma Hayek pedig egy igencsak meglepő ötlettel állt elő a probléma gyors megoldására.
Lifestyle
A Kos jegy szülötte végtelen energiával és erővel rendelkezik, ennek pedig az egyik forrása a táplálkozás. Azonban nem mindegy mit és mennyit visz be szervezetébe, hogy az megfelelően működjön.