Ropogós fokhagymás-vajas-parmezános törtburgonya - Az új kedvenc köreted
Szereted a burgonyát, de már kifogytál az ötletekből, hogyan készíthetnéd el, hogy változatos köret legyen belőle? Mutatunk egy szuper ötletet, ami garantáltan a kedvenced lesz!
Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- olívaolaj
- 3 ek olvasztott vaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek friss apróra vágott petrezselyem
- só és bors ízlés szerint
- 2 ek parmezán sajt
Elkészítés
A burgonyát hámozzuk meg, majd főzzük meg (ne túl puhára) enyhén sós vízben. Ezt követően tegyük a krumplikat egy olajjal meglocsolt tepsibe és krumplinyomóval egy határozott mozdulattal mindegyiket törjük kissé össze. Nem kell, hogy nagyon összetörjenek, elég, ha kissé összelapulnak. A vajat keverjük el a zúzott fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemmel. Ezt a keveréket csorgassuk az összenyomott burgonyák tetejére. Sózzuk, borsozzuk és még locsoljunk rá egy kis olívaolajat. Tegyük be a sütőbe, magas fokozaton 15 percig süssük, ekkor szórjuk rá a reszelt parmezánt és még süssük addig, míg a sajt meg nem olvad rajta.