Ropogós fokhagymás-vajas-parmezános törtburgonya - Az új kedvenc köreted

Szereted a burgonyát, de már kifogytál az ötletekből, hogyan készíthetnéd el, hogy változatos köret legyen belőle? Mutatunk egy szuper ötletet, ami garantáltan a kedvenced lesz!

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • olívaolaj
  • 3 ek olvasztott vaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek friss apróra vágott petrezselyem
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 ek parmezán sajt

Elkészítés

A burgonyát hámozzuk meg, majd főzzük meg (ne túl puhára) enyhén sós vízben. Ezt követően tegyük a krumplikat egy olajjal meglocsolt tepsibe és krumplinyomóval egy határozott mozdulattal mindegyiket törjük kissé össze. Nem kell, hogy nagyon összetörjenek, elég, ha kissé összelapulnak. A vajat keverjük el a zúzott fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemmel. Ezt a keveréket csorgassuk az összenyomott burgonyák tetejére. Sózzuk, borsozzuk és még locsoljunk rá egy kis olívaolajat. Tegyük be a sütőbe, magas fokozaton 15 percig süssük, ekkor szórjuk rá a reszelt parmezánt és még süssük addig, míg a sajt meg nem olvad rajta.

Fotó: enchantedolive.com

Oldalak

Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...
Sztárok
György hercegnek számos regulának kell megfelelnie, melyek között van olyan, ami azt szabályozza, milyen ruhák alkothatják a gardróbját.