Ribizlilekvár recept - Egészséges alapanyagokból

Jól tudjuk, hogy a bolti lekvárok nagy része tartósítószert tartalmaz, pedig elkészíthetők volnának anélkül is. Íme a bizonyíték...

Hozzávalók

  • 2 kg ribizli
  • kb. 1,6 kg nádcukor

Elkészítése

A leszemezett ribizlit mossuk meg, törjük össze és öntsünk hozzá kb. 5 dl vizet, és addig főzzük, míg a szemek szétfőnek (lassú lángon). Utána finom ruhán törjük át és a levét egy zománcozott lábasba fogjuk fel. Minden liter léhez 80 dkg nádcukrot tegyünk, és gyakran kevergetve addig főzzük, míg hideg tányérra kicseppentve megkocsonyásodik. Forrón töltsük üvegekbe, és másnap, miután kihűlt, és bebőrösödött a teteje, kötözzük le.

Ezt is ajánljuk: Ribizlis hajócskák - Isteni sütemény

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Sztárok
A két elragadó üzletasszony ezúttal is vonzotta a tekinteteket, ami nem is csoda, hiszen lélegzetelállítóan gyönyörű estélyi ruhákban érkeztek az Inspiráló Nők gálára.
Fashion&Beauty
A magyar sztárvilág krémje szebbnél-szebb estélyi ruhákban tündökölt a vörös szőnyegen.