Paradicsomos töltött paprika - Kaliforniai paprikából sokkal pikánsabb lesz

Aki a töltött paprikát eddig mindig TV paprikából csinálta, annak ki kell próbálnia ezt a receptet, ugyanis sokkal ízletesebb és pikánsabb, ha egy jóval édesebb kaliforniai paprikába kerül bele a töltelék.

Hozzávalók

A töltelékhez

  • 500 g sertés darálthús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 vöröshagyma
  • 4 db kaliforniai paprika
  • 125 g rizs
  • 2 paradicsom
  • snidling
  • só, bors

A paradicsomszószhoz

  • fél liter paradicsompüré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 300 ml víz
  • só, bors

Elkészítés

Az olajon pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát, majd a zúzott fokhagymát is adjuk hozzá. Kb. 1 perc pirítás után adjuk hozzá a darált húst, sózzuk, borsozzuk. Közben egy lábasban forraljunk vizet, majd kezdjük el főzni a rizst. Ha már zsírjára sült a hús, adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot és a snidlinget. Ha megfőtt a rizs, csepegtessük le, majd adjuk a húshoz, és még kb. 5 percig pirítsuk össze. A kaliforniai paprika tetejét vágjuk le, majd töltsük bele a húst. Az elkészült kosárkákat tegyük tűzálló tálba. A tál aljára öntsük a paradicsompürét, a fokhagymát, és a vizet, majd ezt sózzuk, borsozzuk. 180 fokon 40 percig süssük, ennyi idő alatt a húsban összeérnek az ízek a paprikával, és a tál alján a paradicsomszósz is mennyeire készül.

Fotó: recipeshubs.com

Oldalak

Lifestyle
Ha ezt az akadályt is sikerrel veszed, jogosan lehetsz majd büszke magadra!
Egészség
Több komoly betegség kialakulásához is vezethet a használt sütőolaj újrafelhasználása, legalábbis ez derült ki egy friss tanulmányból.
Sztárok
Február elején derült ki, hogy rákkal kezelik a 75 éves brit uralkodót. Egyes bennfentes szerint Károly király betegsége sokkal súlyosabb, mint azt a közvélemény eddig gondolta.