Kifogástalan paprikás csirke - Nokedlivel és ubisalival, mert úgy az igazi
Szerintem a magyar konyha verhetetlen, amikor például megkóstolták a paprikás csirkét a külföldi barátaim, nem győztek repetázni, annyira ízlett nekik. A legfinomabb receptet hoztam most Neked, természetesen nokedli és uborkasaláta is jár mellé.
Hozzávalók (4 személyre)
- 3 ek sertés zsír
- 2 ek pirospaprika
- 2 gerezd (apróra vágott) fokhagyma
- 2 fej (apróra vágott) vöröshagyma
- 50 dkg csirkemell
- 2 db (apróra vágott) paradicsom
- 2 db (apróra vágott) paprika
- fél zeller gumó
- só, bors (ízlés szerint)
- víz
A habaráshoz
- 200 g (20 százalékos) tejföl
- 1 ek liszt
A nokedlihez
- 40 dkg liszt
- 1 tojás
- 3 dl víz
- 1 tk só
Ubisalihoz
- 2 db kígyóuborka
- 24 g só
- 2 gerezd fokhagyma
- 120 g cukor
- 24 ml ételecet (10 százalékos)
Elkészítés
A csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk. Egy magasabb falú edénybe beletesszük a zsírt, hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, vörös- és fokhagymát, majd megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük kb. 1 dl vízzel. Hozzáadjuk a csirkemellet, beleforgatjuk és 60 percig főzzük (fedő alatt), közben sózzuk, borsozzuk.
Közben elkészítjük a habarást, a nokedlit és a salátát
1. A tejfölt és a lisztet egy tálba tesszük, és két merőkanálnyi pörköltszaftot adunk hozzá, majd összekeverjük. Az egészet ráöntjük a készülő paprikás csirkére, és elkeverjük.
2. A nokedli hozzávalóit masszává összedolgozzuk, majd lobogó, bő vízben kiszaggatjuk. (A vízhez tegyünk csipet sót és 2 ek olajat.) Amikor feljött a víz tetejére, kiszedjük és lecsepegtetjük.
3. Jöhet az uborkasaláta is (ezt előző nap is elkészítheted, hogy jobban összeérjenek az ízek). Az uborkát meghámozzuk, a két végét levágjuk és szeleteljük. Rányomjuk a fokhagymát, megsózzuk és összeforgatjuk (hagyjk kicsit állni, hogy levet eresszen). Ezt követően felöntjük ecettel és cukrozzuk.
Még több magyaros fogásért kattints a következő oldalra!