Mennyei Eszterházy szelet - A legjobb választás egy vasárnap délutánhoz

Ha vasárnap, akkor sütizés. Legalábbis nálunk így szokás, a lazítás mellé imádunk lefőzni egy jó kávét, ahhoz pedig jár a finom édesség. A boldogság még nagyobb, ha a desszert házi készítésű, és krémes, mint az Eszterházy szelet. Mutathatjuk a receptet?

Hozzávalók

  • 200 g finomliszt
  • 8 tojás
  • 120 g cukor
  • 50 g darált dió

A krémhez

  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 800 ml tej
  • 5 csapott ek cukor
  • 100 g darált dió
  • 50 ml rum
  • 200 g habtejszín

A mázhoz

  • 2 tojásfehérje
  • 120 g cukor

Elkészítés

A piskóta

Nyolc tojásfehérjét a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a sárgáját és további egy percig verjük. A finomlisztet és a diót összekeverjük, majd a felvert cukros tojáshoz adjuk. Masszává keverjük, majd hat, egyforma vastagságú piskótalapot sütünk, 180 fokon, 10 percig.

A krém és a máz

A vaníliás pudingport felfőzzük a cukros tejben, hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a diót, a rumot és a felvert tejszínhabot. A krémet a megsült piskótalapok közé egyenletesen elkenjük. A legfelső lapot bevonjuk a máz hozzávalóiból készített, keményre vert habbal. (Díszíthetjük csokoládéval.)

Még két süti receptért kattints a következő oldalra!

Leadfotó, fotó: Farkaspastries.com

Oldalak

  • 1
  • 2