Orosz teasütemény - Ropogós finomság
Egy hűvös napra tökéletes süteménynek bizonyul a teasütemény, hiszen egy forró tea mellé nincs is finomabb. Ha ez számodra nem elég különleges, akkor próbáld ki az orosz változatot.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 12 dkg cukor
- 12 dkg vaj
- 25 dkg liszt
- ½ csomag sütőpor
- ½ csomag vaníliás cukor
A töltelékhez:
- 15 dkg porcukor
- ½ dl tej
- ½ csomag vaníliás cukor
- 4dkg mazsola
- 5 dkg vaj
- kevés őrölt fahéj
Elkészítés:
12 dkg cukrot 2 tojással, 12 dkg vajjal és 25 dkg liszttel, 1/2 csomag sütőpor hozzáadásával jól összedolgozunk (jól nyújtható legyen a tészta). E tészta kétharmad részét kinyújtjuk, s pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Ezután készítsünk krémet az alábbiak szerint: 15 deka héjas mandulát 15 dkg porcukorral, 1/2 deci tejjel, jól összekeverünk. A tejes keverékhez még 1/2 csomag vaníliáscukrot, 4 dkg mazsolát, kevés őrölt fahéjat és 5 dkg vajat adunk. Ezt a krémet a korongocskákra kenjük. A félretett tésztából vékony szálakat sodrunk, melyeket kereszt alakban a süteményekre nyomunk. Forró sütőben sütjük, miután megsült vaníliás cukorral bőven hintjük.
Egy finom forró tea mellé fogyasszuk!