Magyar séf főzött az idei Oscar-gálavacsorán: a sztárok csirkepaprikást is kóstolhattak

A budapesti Spago étterem séfje néhány ikonikus magyar fogással készült az Oscar-átadó utáni bálra. Szántó István olyan tradicionális hazai ízeket vitt el Hollywoodba, mint a csirkepaprikás, a vadas, az Eszterházy-torta és a somlói galuska.

Magyar fogásokat az Oscar-gálavacsorán

Az osztrák származású séf, Wolfgang Puck, a Spago nemzetközi étteremlánc tulajdonosa 1995 óta felelős annak a menüsornak a megalkotásáért, amelyet a filmipar leghíresebb díjátadóját követő bálon szolgálnak fel a hírességeknek és a VIP vendégeknek. Minden évben száznál is több séf dolgozik a kezei alá, hogy ezen a fogadáson minden tökéletes legyen. Az idei év újdonsága volt, hogy a már megszokott Wolfgang Puck signature fogások mellett most először tradicionális magyar ételeket is felszolgáltak a rendezvényen.

Szántó István, a budapesti Spago étterem vezető séfje prezentált néhány ikonikus magyar fogást. Az étterem az MTI-nek eljuttatott közleményében hangsúlyozták, az Oscar-díj átadóját követő partin először fordult elő, hogy magyar séf magyar fogásokat készítsen.

Olyan ételekben gondolkodtam, amelyek a magyar konyha emblematikus fogásai. Végül a csirkepaprikás, a vadas, az Eszterházy-torta és a somlói galuska lettek a befutók” – idézi a közlemény Szántó Istvánt. Mint hozzátette: „tudtam, hogy nagyon sok biztonsági és logisztikai szempontot kell figyelembe venni. Legyen alapanyag az ételekhez a helyszínen is. Könnyen fogyasztható, kis adagokban, esztétikus tálalással kell elkészíteni ezeket a fogásokat, ráadásul elképesztő mennyiségben. A vadasból 800 adaggal, a többi ételből 350-350 adaggal készülünk. Bár cateringről van szó, de az ünnepélyesség, az elegancia a díjátadó miatt lényeges” – mesélt a séf.

Lapozz a további részletekért!

Oldalak

  • 1
  • 2