Recept

Magyar séf főzött az idei Oscar-gálavacsorán: a sztárok csirkepaprikást is kóstolhattak

A budapesti Spago étterem séfje néhány ikonikus magyar fogással készült az Oscar-átadó utáni bálra. Szántó István olyan tradicionális hazai ízeket vitt el Hollywoodba, mint a csirkepaprikás, a vadas, az Eszterházy-torta és a somlói galuska.

Magyar fogásokat az Oscar-gálavacsorán

Az osztrák származású séf, Wolfgang Puck, a Spago nemzetközi étteremlánc tulajdonosa 1995 óta felelős annak a menüsornak a megalkotásáért, amelyet a filmipar leghíresebb díjátadóját követő bálon szolgálnak fel a hírességeknek és a VIP vendégeknek. Minden évben száznál is több séf dolgozik a kezei alá, hogy ezen a fogadáson minden tökéletes legyen. Az idei év újdonsága volt, hogy a már megszokott Wolfgang Puck signature fogások mellett most először tradicionális magyar ételeket is felszolgáltak a rendezvényen.

Szántó István, a budapesti Spago étterem vezető séfje prezentált néhány ikonikus magyar fogást. Az étterem az MTI-nek eljuttatott közleményében hangsúlyozták, az Oscar-díj átadóját követő partin először fordult elő, hogy magyar séf magyar fogásokat készítsen.

Olyan ételekben gondolkodtam, amelyek a magyar konyha emblematikus fogásai. Végül a csirkepaprikás, a vadas, az Eszterházy-torta és a somlói galuska lettek a befutók” – idézi a közlemény Szántó Istvánt. Mint hozzátette: „tudtam, hogy nagyon sok biztonsági és logisztikai szempontot kell figyelembe venni. Legyen alapanyag az ételekhez a helyszínen is. Könnyen fogyasztható, kis adagokban, esztétikus tálalással kell elkészíteni ezeket a fogásokat, ráadásul elképesztő mennyiségben. A vadasból 800 adaggal, a többi ételből 350-350 adaggal készülünk. Bár cateringről van szó, de az ünnepélyesség, az elegancia a díjátadó miatt lényeges” – mesélt a séf.

Lapozz a további részletekért!

Oldalak

Recept
Fashion&Beauty
Ha nyomon követed a közösségi média világában felbukkanó legújabb trendeket, valószínűleg már te is találkoztál a körömtetoválással.
Lifestyle
A zuhanyzás befejeztével a lefolyónál éktelenkedő hajcsomót megpillantani sosem kellemes élmény. Sőt, olykor akár egészen stresszes felfedezés is lehet, milyen sok hajszál hullott ki egyetlen...
Lifestyle
Romantikus kapcsolataink életünk meghatározó részét képezik, mint ahogy munkahelyünk is, hiszen napjaink felét itt töltjük. Nem csoda hát, ha ez a kettő néha egybeforr egy-egy különös álmon keresztül...