Az Oscar-gálák séfje nyit éttermet Budapesten

A Michelin-csillagos sztárszakács majdnem harminc éve készíti az ínycsiklandozó fogásokat a legnagyobb hollywoodi sztároknak a legrangosabb díjátadón.

Mesterszakács Budapesten

A budapesti Matild Palotában nyitja meg első európai Spago éttermét nyár elején Wolfgang Puck Michelin-csillagos osztrák sztárséf. A világhírű mesterszakács veszi át a belvárosi hotel teljes gasztronómiai irányítását. Az étterem mellett Puck vezetésével születik újjá a palota kávéháza és nyitja meg kapuit egy tetőtéri bár is a Ferenciek terén álló épületben – közölte a Matild Palota a Startlap cikke szerint.

Ha eddig nem is ismerted Wolfgang Puck nevét, most érdemes lesz megtanulni, de miután elolvasod lenyűgöző életművét, úgyis biztos egy életre megjegyzed majd. Puck már gyermekkorában elkezdett főzni séfként dolgozó édesanyja oldalán, akinek ösztönzésére tizennégy évesen elkezdte kitanulni a szakácsmesterséget. Fiatal szakácsként olyan neves francia éttermekben dolgozott, mint a párizsi Maxim’s, a monacói Hotel de Paris és a 3 Michelin-csillagos provence-i L’Oustau de Baumaniere. 24 évesen költözött az Egyesült Államokba, ahol 1982-ben a hollywoodi Sunset Boulwardon nyitotta meg első éttermét Spago néven. A kaliforniai konyhájáról nevezetes étterem számos elismerésben részesült: megkapta az AAA Négy Gyémánt Díjat és két Michelin-csillagot is elnyert. A csaknem három évtizede az Oscar-gálák szakácsaként is ismert sztárséf három vállalatot magába foglaló márkát épített fel.

Wolfgang Puck cégei meghódították az egész világot: egyik, a fine diningra specializálódott vállalata 25 saját tulajdonú, saját hatáskörben és licensz alapján működtetett étteremből áll, amelyek 6 ország 12 városában vannak jelen. Van még egy vállalata, ami hagyományosabb éttermeket üzemeltet, méghozzá összesen 79 darab, mindemellett saját márkás fogyasztói termékeket is forgalmaz.

Milyen lesz a budapesti Spago? Lapozd fel a galériánkat és tudd meg!

A Váci utca 36. szám alatt megnyíló, a kontinens első Spago étterme modern dizájnnal és a Duna utcára nyíló terasszal várja majd a vendéget.
Kattints a további képekért!

Vajon akkor is e fogások mellett tették volna le a voksukat, ha tudják, már soha többé nem ehetnek mást?

Leadfotó: facebook.com/MatildPalaceBudapest

Oldalak