Gyors, egyszerű és olcsó: rakott padlizsán, a tökéletes vacsora
Ha a tepsis ételek szerelmese vagy, ezt a receptet imádni fogod!
Rakott padlizsán
Hozzávalók:
- 2 db közepes padlizsán
- 3 db paradicsom
- 2 ek vaj
- 2 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db csiperke gomba
- 1 fej hagyma
- 1 db paprika
- 1 ek friss petrezselyem
- 1 ek friss bazsalikom
- ½ ek friss kakukkfű
- 1 ek só
- 1 ek liszt
- parmezán
- mozzarella
- olaj
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, egy tűzálló edényt pedig vajazzunk ki. Egy nagyobb serpenyőben melegítsük fel a vajat és az olívaolajat közepes lángon, majd dobjuk bele az apróra vágott hagymát. Ezután jöhet a kockára vágott paprika és a zúzott fokhagyma is, körülbelül 3 percnyi párolás után pedig a gomba. Ha a zöldségekről elfőtt a víz, adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot és a zöldfűszereket, és pároljuk pár percig az egész ragut. Ha már minden puha, rakjuk félre a zöldségeket egy tálba, közben pedig ugyanabban a serpenyőben melegítsünk olajat, amin megpároljuk a kockákra vágott padlizsánt, sózzuk, borsozzuk, végül gyakori kevergetés mellett, amikor a zöldség már enyhén megpirult, adjuk hozzá a lisztet is, végül pedig a paradicsomos ragut és forraljunk egyet az egészen. A zöldségkeverék egyharmadát kanalazzuk a hőálló tálba, szórjuk meg a tetejét reszelt parmezánnal és néhány szelet mozzarellával, majd ismételjük a műveletet addig, amíg az alapanyagok el nem fogynak. Ezután a rakottas mehet a sütőbe 30 percre, amíg a tetején lévő sajt aranybarna nem lesz.