Könnyű, egészséges és még diétás is: Zöldfűszeres tavaszi leves

Ezzel a levessel pillanatok alatt feltankolhatsz azokból a vitaminokból, amelyekre szervezetednek szüksége van.

Zöldfűszeres tavaszi leves

Hozzávalók:

  • 1 csokor zöldhagyma
  • 1 ek aprított citromfű
  • 2 ek aprított kapor
  • 2 db cukkini
  • 2 dl tejföl
  • babérlevél
  • citromlé
  • borsikafű

Elkészítés:

A felaprított hagymát egy liter vízben főzzük fel a babérlevéllel együtt, majd sózzuk meg. Adjuk hozzá a lereszelt cukkinit, a fűszernövényeket és a zöldfűszereket is. Közben a tejfölt higítsuk fel egy kevés meleg lével, majd fokozatosan keverjük bele a levesbe. Forraljuk össze, majd a végén citromlével ízlés szerint ízesítsük. Tálaláskor melegen és hidegen is egyformán finom.

További két leves receptjéért lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2