Isler recept - A világ egyik legegyszerűbb édessége

A sütemény az osztrák városról Bad Ischlről kapta a nevét, és először Richard Kurth, a Zauner cukrászda mestercukrásza készítette a császár tiszteletére.

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 40 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • fahéj
  • fél kk sütőpor
  • lekvár
  • 200 g étcsokoládé

Elkészítés

A lekváron és a tortabevonón kívül gyúrjuk össze a hozzávalókat, majd kb. fél cm vastagra nyújtsuk ki, és egy nagy pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsiben süssük meg a korongokat. Miután kihűltek, ragasszuk össze 1-1 darabot lekvárral. A csokoládét, vízgőzön olvasszuk fel, és mártsuk bele az islereket, végül jól lecsurgatva helyezzük őket egy rácsra vagy szilikonos papírra. Ügyeljünk arra, hogy a csokoládébevonat minél vékonyabb legyen. A kész islerek, a csokoládé megkötése után fogyaszthatók.

Ezt is ajánljuk: Túró Rudi torta - Katt ide!

Fotó: paragemblog.com

Oldalak

Home&Design
Kutatást készített az IKEA a magyarok lakásfelújítási terveivel kapcsolatban. A válaszadók több mint fele tervezi, hogy a következő két évben változtatni fog otthonán – derül ki az IKEA legfrissebb...
Egészség
Te milyen gyakran fogyasztod ezt az italt? Ha eddig nem tetted, akkor itt az ideje, hogy beépítsd a mindennapjaidba!
Utazás
A Pest megyei Aszódon - hosszú idő után - ismét kiszúrták azt a barnamedvét, mely feltehetőleg évről évre visszajár a településre.