Salzburgi galuska recept

A hírneves, édes, aranysárga kedvenc, a salzburgi galuska a salzburgi konyha talán legismertebb édessége.

Hozzávalók

  • 5 tojás
  • 4 ek porcukor
  • 1 kk liszt
  • egy kevés reszelt citromhéj
  • 2 ek tej
  • 3 ek vaj

Elkészítés

5 tojás fehérjét nagyon keményre verünk 3 evőkanál porcukorral. Óvatosan beleforgatjuk 3 tojás sárgáját, beleszitálunk 1 kávéskanál lisztet és hozzáadunk egy kevés reszelt citromhéjat. Felhevítjük 3 evőkanál vaj, 2 evőkanál porcukor és 2 evőkanál tej keverékét és tűzálló formába öntjük.

A tojásfehérjés masszából 4 galuskát formálunk, a tűzálló tálba ültetjük őket és az edényt azonnal az előmelegített sütőbe toljuk. A galuskákat 200 fokon aranysárgára sütjük.

Porcukorral megszórva azonnal tálaljuk.

Ezt is ajánljuk: Madártej - Katt ide!

Oldalak

Egészség
Ha te is gyakran érzel kellemetlen ízt a szádban, az akár egy komoly betegségre is utalhat, nem csupán a rossz szájhigiéniára.
Sztárok
Krausz Gábor és Tóth Gabi fontos szerepet kapott ezen a listán, amin idén valószínűleg Mikes Anna is előkelő helyen fog szerepelni. Zakatolt a bulvár, és az embereket nagyon lekötötte a sztárséf és...
Sztárok
A gyönyörű Cameron Diaz és nővére, Chimene Diaz akár ikrek is lehetnének. Ugyanakkor a híres színésznő testvére teljesen hétköznapi foglalkozást választott magának.