Recept

Igazi magyar étel - Szindbád pecsenyéje

Krúdy Gyula híres hőse, Szindbád soha nem vetette meg az élet ajándékait. Pontosan ez az indok, ami miatt elhihetjük, hogy az általa választott ételek is bőven megütötték a mércét. Ezért bátran ajánljuk ezt a különleges pecsenyét.

Hozzávalók

A hústekercshez:

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    8 szelet sertéskaraj
  • 50 dkg csirkemáj
  • 8 szelet baconszalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • olaj

A szószhoz:

  • 40 dkg gomba
  • 1 fej hagyma
  • bors
  • őrölt paprika
  • olaj
  • tejföl
  • liszt

A körethez:

  • 1 db vöröshagyma
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

A karajszeleteket ízesítsük sóval és borssal, majd hagyjuk állni. Miközben áll a hús, kevés olajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát, tegyük bele a felkockázott májat, szórjuk meg sóval és borssal, majd hagyjuk pirulni. Miután kész van, minden egyes hússzeletre tegyünk ebből a töltelékből, majd tekercseljük fel. Szalonnával tekerjük körbe őket, majd tegyük bele egy olajozott tepsibe, öntsünk alájuk kevés vizet, és süssük pirosra 30 perc alatt. Közben vágjuk apróra a gombát és a hagymát, és egy kevés olajon pároljuk meg őket. Fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával, majd kevés vízzel öntsük fel, amit liszttel és tejföllel sűrítsünk. Tálaláskor köretként rántott hagymakarikákat teszünk mellé.

A nyár a gyümölcsöké, ezért készíts barackos karajt!

Oldalak

Recept
Sztárok
A TV2-nál már volt példa arra, hogy valamelyik műsorhoz egy hatalmas nevet tudtak leszerződtetni. Ilyen volt ugye Gabriela Spanic is.
Sztárok
Bobbi a legendás énekesnőhöz kísértetiesen hasonló módon vesztette életét, mindössze 22 esztendősen, amikor még előtte állt az élet...
Lifestyle
Pillanatokon belül kiderül, hogy tényleg átlagon felüli-e az intelligenciád!