Zöldfűszeres harcsa párolt zöldséggel
A nyár egyik legkedveltebb sportja a horgászat. Ha esetleg egy harcsa akadna a horogra, ne dobd rögtön a macskáknak, hanem készíts belőle ízletes ebédet! Mindenkinek el fog állni a lélegzete, amint megkóstolja.
Hozzávalók
- 50 dkg harcsafilé
- sárgarépa
- fehérrépa
- karalábé
- zeller
- hagyma
- só
- borsikafű
- kakukkfű
- lestyán
- citromfű
- babérlevél
- szegfűszeg
- petrezselyem
- rizs
Elkészítés
Először is a harcsát megszórjuk sóval, borsikafűvel, kakukkfűvel, lestyánnal, citromfűvel és babérlevéllel, majd a zöldségeket vágjuk kockákra. A hagymát pedig tűzdeljük meg szegfűszeggel. Utána tegyük bele a halat egy párolóedénybe, adjuk hozzá a zöldségeket, majd szórjuk a tetejére a rizst és a szegfűszeges hagymát. Pároljuk össze, és melegen tálaljuk.
Ha maradt még a fogásból némi hal, készíts belőle alföldi hallevest!