Forró csokoládé fondant meggyel - Luxus kényeztetés

Ha az esős őszi napokon egy kis kényeztetésre vágyunk, akkor érdemes kipróbálni a forró csokoládés fondantot. A külső, ropogós tésztaréteg igazi krémes csokit rejt!
Hozzávalók:
- 2 tábla étcsokoládé
- 10 dkg sótlan vaj
- 20dkg cukor
- 10dkg liszt
- 1 csipet só
- 4 tojás
- néhány szem meggy
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A darabokra tört csokoládét forró gőz felett felolvasztjuk egy fém edényben, majd óvatosan hozzákeverjük a vajat. Érdemes kézi habverővel dolgozni, hogy csomómentes legyen a végeredmény. Ha szép, egyenletes masszát kaptunk, akkor fokozatosan hozzákeverjük a cukrot, majd a lisztet is. A tojásokat egy csipet sóval kikeverjük egy külön tálkában, majd a kihűlt csokis masszához adagoljuk. Óvatosan összekeverjük a hozzávalókat, majd a kész krémet papírral bélelt muffinformákba kanalazzuk. A tetejét meggyel díszítjük. A sütési idő: 10-12 perc




























