Brassói - Magyaros ízvilág

Ez egy nagyon egyszerű, de mégis nagyszerű egytálétel. Ha amagyaros ízek szerelmese vagy, akkor ne hagyd ki ezt a receptet!
Hozzávalók:
- 2 kg sertés szűzpecsenye
- 200 g sertészsír
- 50 g tisztított vöröshagyma
- 30 g aranyfácán paradicsompüré
- 250 g füstölt szalonna
- 1,5 kg burgonya
- 1 gerezd fokhagyma
- petrezselyemzöld
- 3 dl pecsenyelé
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A sertés szűzpecsenyét ceruza vastagságú csíkokra vágjuk, hideg vízben alaposan megmossuk, és félretesszük. A füstölt szalonnát metéltre vágjuk, serpenyőbe téve félig megpirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Amikor a hagyma megpirult, hozzáadjuk a ceruza vastagságúra vágott húst, sózzuk, borsozzuk, őrölt szurokfűvel ízesítjük, és nyílt lángon, gyors tűzön, állandó keverés mellett pirítjuk. Amikor a hús puhulni kezd, egy mokkáskanál paradicsompürét adunk hozzá, ezzel jól összepirítjuk, kevés csontlével felengedjük, és tovább pirítjuk. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és hasábokra vágjuk, bő forró olajban ropogósra sütjük. A megsütött burgonyát az apró pecsenyével lazán összekeverjük.
Forrón gőzölve egy kevés petrezselyemzölddel tálaljuk!
Hozzávalók:
- 2 kg sertés szűzpecsenye
- 200 g sertészsír
- 50 g tisztított vöröshagyma
- 30 g aranyfácán paradicsompüré
- 250 g füstölt szalonna
- 1,5 kg burgonya
- 1 gerezd fokhagyma
- petrezselyemzöld
- 3 dl pecsenyelé
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A sertés szűzpecsenyét ceruza vastagságú csíkokra vágjuk, hideg vízben alaposan megmossuk, és félretesszük. A füstölt szalonnát metéltre vágjuk, serpenyőbe téve félig megpirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Amikor a hagyma megpirult, hozzáadjuk a ceruza vastagságúra vágott húst, sózzuk, borsozzuk, őrölt szurokfűvel ízesítjük, és nyílt lángon, gyors tűzön, állandó keverés mellett pirítjuk. Amikor a hús puhulni kezd, egy mokkáskanál paradicsompürét adunk hozzá, ezzel jól összepirítjuk, kevés csontlével felengedjük, és tovább pirítjuk. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és hasábokra vágjuk, bő forró olajban ropogósra sütjük. A megsütött burgonyát az apró pecsenyével lazán összekeverjük.
Forrón gőzölve egy kevés petrezselyemzölddel tálaljuk!




























