Recept

Brassói - Magyaros ízvilág

Ez egy nagyon egyszerű, de mégis nagyszerű egytálétel. Ha amagyaros ízek szerelmese vagy, akkor ne hagyd ki ezt a receptet!

Hozzávalók:

  • 2 kg sertés szűzpecsenye
  • 200 g sertészsír
  • 50 g tisztított vöröshagyma
  • 30 g aranyfácán paradicsompüré
  • 250 g füstölt szalonna
  • 1,5 kg burgonya
  • 1 gerezd fokhagyma
  • petrezselyemzöld
  • 3 dl pecsenyelé
  • őrölt bors

Elkészítés:
A sertés szűzpecsenyét ceruza vastagságú csíkokra vágjuk, hideg vízben alaposan megmossuk, és félretesszük. A füstölt szalonnát metéltre vágjuk, serpenyőbe téve félig megpirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Amikor a hagyma megpirult, hozzáadjuk a ceruza vastagságúra vágott húst, sózzuk, borsozzuk, őrölt szurokfűvel ízesítjük, és nyílt lángon, gyors tűzön, állandó keverés mellett pirítjuk. Amikor a hús puhulni kezd, egy mokkáskanál paradicsompürét adunk hozzá, ezzel jól összepirítjuk, kevés csontlével felengedjük, és tovább pirítjuk. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és hasábokra vágjuk, bő forró olajban ropogósra sütjük. A megsütött burgonyát az apró pecsenyével lazán összekeverjük.

Forrón gőzölve egy kevés petrezselyemzölddel tálaljuk!

Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el

Hozzávalók:

  • 2 kg sertés szűzpecsenye
  • 200 g sertészsír
  • 50 g tisztított vöröshagyma
  • 30 g aranyfácán paradicsompüré
  • 250 g füstölt szalonna
  • 1,5 kg burgonya
  • 1 gerezd fokhagyma
  • petrezselyemzöld
  • 3 dl pecsenyelé
  • őrölt bors

Elkészítés:
A sertés szűzpecsenyét ceruza vastagságú csíkokra vágjuk, hideg vízben alaposan megmossuk, és félretesszük. A füstölt szalonnát metéltre vágjuk, serpenyőbe téve félig megpirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Amikor a hagyma megpirult, hozzáadjuk a ceruza vastagságúra vágott húst, sózzuk, borsozzuk, őrölt szurokfűvel ízesítjük, és nyílt lángon, gyors tűzön, állandó keverés mellett pirítjuk. Amikor a hús puhulni kezd, egy mokkáskanál paradicsompürét adunk hozzá, ezzel jól összepirítjuk, kevés csontlével felengedjük, és tovább pirítjuk. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és hasábokra vágjuk, bő forró olajban ropogósra sütjük. A megsütött burgonyát az apró pecsenyével lazán összekeverjük.

Forrón gőzölve egy kevés petrezselyemzölddel tálaljuk!

Oldalak

Recept
Christmas
A Magyar Posta előrejelzése szerint a karácsonyt megelőző hetekben várható a legnagyobb csomagforgalom, a csúcs pedig ezen a héten esedékes.
Utazás
Az élmezőnyben olyan széles körben népszerű turisztikai célpontokat találunk, mint Róma, Firenze, Las Vegas, Párizs vagy Milánó. De vajon milyen helyezést ért el a magyar főváros?
Lifestyle
Az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda, vagyis az FBI azokkal az átverésekkel kapcsolatosan adott ki figyelmeztetést, melyek során a bűnözők azt állítják, hogy elrabolták a célszemély egyik közeli...
Sztárok
A brit királyi család hivatalos eseményei mindig is az évszázados szokások és a szigorú protokoll szimbólumai voltak, ám a legutóbbi állami banketteken sokaknak szemet szúrt, hogy Katalin és Kamilla...
Utazás
Sajnos az előttünk álló napokban is marad a borult, párás, sokszor ködös idő, az viszont egészen meglepő, hogy milyen hőmérsékleti csúcsokra számíthatunk majd. Heti időjárás-előrejelzésünk következik...
Sztárok
A híresség mindig készen áll a megújulásra, stíluscseréivel pedig rendre magára vonja a figyelmet. Így történt ez a Sztárban Sztár All Stars című műsor döntőjében is, ahol teljesen új hajszínnel...