Egy magyar étterem is helyet kapott Európa legjobb pizzériáinak listáján

A budapesti pizzázó az egyetlen magyar szereplő a nemzetközi ranglistán, ráadásul nem először szerepel a legfontosabb európai top 50-ben, idén azonban több helyet sikerült javítania tavalyi helyezéséhez képest.

Magyar hely a pizza-világelitben

Nyitása óta már harmadik éve kerül fel a legfontosabb európai pizzériákat rangsoroló 50 Top Pizza listára a budapesti Belli di Mamma – írja az nlc.hu. Idén egyedüli magyar helyként Európa 33. legjobb pizzázója lett, tehát 9 helyet javított, ugyanis tavaly a 42., két éve a 44. helyet vitte el.

A Belli di Mammát a pesti bulinegyedben találjuk az Akácfa utcában, a Wesselényi és a Dob utca magasságában. Riccardo Bianchi milánói építész nyitotta meg 2019-ben, Lorenzo Giuliani séf és társai a hagyományokkal ellentétben a hagyományos nápolyi pizza készítéséhez elektromos kemencét használnak. Hibátlan receptjük titka abban rejlik, hogy a sima pizzaliszt mellé teljes kiőrlésű lisztet is kevernek. A klasszikus feltétekkel, mint a margherita, a marinara vagy a quattro fromaggi, sosem foghatunk mellé, de a fantáziadúsabb verziókat is érdemes kipróbálni. Egyik kedvencünk a kecskesajttal, szarvasgombakrémmel, dióval és mézzel készülő Tartufo volt, de a hely „signature pizzája”, a Belli di Mamma is kiváló, ugyanis pesztókrém, grillezett garnéla és articsóka kerül a tetejére – olvasható a We Love Budapest ajánlójában.

Érdekel, hol kóstolhatod meg Európa legjobb pizzáit? Lapozz a következő oldalra!

Oldalak

  • 1
  • 2