Bazsalikomos-fokhagymás töltött gomba - Recept

Egyszerűen elkészíthető, mégis különleges fogás a töltött gomba. Bazsalikommal és fokhagymával igazán finom tölteléket készíthetünk. Olvass tovább a receptért!
Hozzávalók
- 8 db gomba
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- aprított bazsalikom
- 2 evőkanál olívaolaj
- citromlé
- só
- bors
Elkészítés
Tisztítsuk meg a gombákat, tördeljük ki a szárukat, majd azokat vágjuk fel apró darabokra, dinszteljük meg olajon. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a zsemlemorzsát és a bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk, majd az elkészült masszával töltsük meg a gombafejeket. Helyezzük őket tepsire és fedjük le őket alufóliával. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Ha kész, ízlés szerint citromlével is meglocsolhatjuk.
Ezt is ajánljuk: Túróval töltött gomba