Bazsalikomos-fokhagymás töltött gomba - Recept

Egyszerűen elkészíthető, mégis különleges fogás a töltött gomba. Bazsalikommal és fokhagymával igazán finom tölteléket készíthetünk. Olvass tovább a receptért!

Hozzávalók

  • 8 db gomba
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • aprított bazsalikom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • citromlé
  • bors

Elkészítés

Tisztítsuk meg a gombákat, tördeljük ki a szárukat, majd azokat vágjuk fel apró darabokra, dinszteljük meg olajon. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a zsemlemorzsát és a bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk, majd az elkészült masszával töltsük meg a gombafejeket. Helyezzük őket tepsire és fedjük le őket alufóliával. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Ha kész, ízlés szerint citromlével is meglocsolhatjuk.

Ezt is ajánljuk: Túróval töltött gomba

Fotó: missmoonsmusings.blogspot.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!