A kínai konyha sztárja - Szezámmagos csirke

A kínai konyha egyik legfinomabb étele a szezámmagos csirke, ezzel sokan így vagyunk. Biztos gondolkoztunk már azon, hogyan kerül a hús köré a nagyszerű ropogós édes és egyben csípős máz. Íme, a titok.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!

    1 db csirkemell filé

  • 2 dl tej
  • 4 csapott ek liszt
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 1 db tojás
  • 300 ml ketchup
  • 3 ek méz
  • ízlés szerint chili
  • 2 ek szezámmag

Elkészítés

A csirkekockákat sós vízben megfőzzük. Majd sűrű palacsinta tésztát készítünk a lisztből, tojásból és tejből. Belemártjuk a megfőtt húsokat és a forró olajban kisütjük. Egy tálba összekeverjük a ketchupot a mézzel és hozzáadjuk a szezámmagot és a tetszőleges mennyiségű chilit. Ebbe a mézes keverékbe mártjuk a forró már palacsintabundába sült húsokat. Hidegen és melegen is finom.

Fotók: kockasterito.blog.hu; lh5.ggpht.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!