Házi trappista sajt egyszerűen

Ha szeretjük a sajtokat és szeretünk a konyhában is tevékenykedni, akkor itt az ideje, hogy elkészítsük ezt remek házi sajtot.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!

    50 dkg tehéntúró

  • 1 l zsíros házi tej
  • 6 dkg vaj
  • 1db tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 púpozott kávéskanál só

Elkészítése

A tejbe belekeverjük a túrót, majd felforraljuk, aztán ezt egy sűrű szitán át szűrjük és a kapott masszát a tojással, vajjal és szódabikarbónával elkeverve további 10 percig főzzük. Ha már teljesen csomómentes és nyúlós, akkor hagyhatjuk kihűlni. Ha meghűlt kiboríthatjuk az edényből és fóliába csomagolva tovább hagyjuk érni a hűtőbe. Körülbelül másfél nap után már fogyasztható is.

Készíts sajtos rudat!

Oldalak

Sztárok
Bár a brit királyi család életét számos szigorú szabály és kötelezettség terheli, olykor azért mégis bepillantást nyerhetünk életük apró részleteibe, például, hogy mely fogásokat kedvelik a leginkább...
Utazás
Vannak slágerországok, amiket a magyarok imádnak meglátogatni az előszezonban. Közben már érdemes lesz kigondolni, külföldön, vagy belföldön kapcsolódnánk-e ki a nyáron.
Sztárok
Vilmos herceget nagyon bántja, hogy családtagjai gonosz ragadványnevet találtak ki neki, amivel olykor-olykor cukkolni szokták őt.