Lifestyle

Tao Porchon-Lynch: a 101 évet élt jógaoktató szerint ez a 3 legfontosabb dolog a boldog élethez

101 évéből nem kevesebb, mint 99-et töltött el szeretett szakmájának, a jógának szentelve. Ha valaki, ő biztosan tudja a hosszú, egészséges élet titkát.

Tao Porchon-Lynch, a 99 éves jógaoktató

“Minden reggel, amikor felébredek, azt mondom magamnak: ez lesz életem legjobb napja! És valóban, az is lesz. Az életem – a meditációm.”

2012-ben Tao Porchon-Lynch lett a világ legidősebb jógaoktatója. 2020-ban, 101 évesen vesztette életét, de egészen 99 éves koráig nem vonult vissza szeretett szakmájától, sőt, ugyanolyan odaadással csinálta, mint egykor. Joggal merülhet fel a kérdés: mi lehet a titka? Hogy tudott ilyen méltósággal, egészséggel megöregedni, mitől érezte ennyire jól magát testileg és lelkileg 100 fölött is? Kattints a galériára!

1. Figyel a légzésére Ha a 75 évnyi jógaoktatás megtanította valamire Tao Porchon-Lynchet, akkor az a békés légzés fontossága és meglepő erőteljessége. Szinte az összes szakértő egyetért vele: a lassú, nyugodt légzés csökkenti az idegességet, segít fókuszálni, enyhíti a fájdalmat és még a betegségek megelőzéséhez is hozzájárul - különösen hatékony cukorbetegség ellen. "Amikor kapcsolatban vagy a légzéseddel, nincs olyan, hogy öregedés. Semmi sem lehetetlen" - nyilatkozta Porchon-Lynch.
Kattints a további képekért!

El tudnád képzelni nőként, hogy te tedd fel a nagy kérdést a párodnak? 8 férfi meséli el a történetét arról, hogyan kérte meg a barátnője, hogy házasodjanak össze.

Leadfotó: instagram.com/taoporchonlynch100

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Egy egyszerű, fehér pólóra minden nő ruhatárának szüksége van, nem is sejtenéd ugyanis, milyen rengetegféleképpen viselheted.
Egészség
Bár sokan úgy véli, az elektromos cigaretta korántsem olyan káros, mint a hagyományos dohányzás, valójában szintén rengeteg egészségügyi kockázat rejlik mögötte.
Lifestyle
Az egészséges életmód, az állatvédelem és a környezettudatosság jegyében sokan döntenek úgy, hogy áttérnek a vegán étrendre, remélve, hogy ez energikusabb és kiegyensúlyozottabb életet eredményez...