Lifestyle

Hihetetlen, mi derült ki a kék szemű emberekről - ez a szuperképesség mindenkinek jól jönne

Az emberek többsége rajong a kék szemekért, ami viszont még ennél is érdekesebb, hogy úgy tűnik, a kék szeműek többet profitálhatnak szemük árnyalatából, mint azt valaha is gondoltuk volna.

A tiéd milyen színű?

Az emberiség sokszínűsége nemcsak kultúrájában és szokásaiban, hanem fizikai jellemzőiben is tükröződik. Az egyik legszembetűnőbb külső vonás pedig, amit először észreveszünk valakin, az bizony a szemszín. Eltérő, hogy kinek mely szemszín tetszik a legjobban, az viszont bizonyos, hogy a kék az egyik legritkábban előforduló szín, csupán minden tizedik ember rendelkezik kék szemmel a világon. Ami viszont még ennél is érdekesebb, hogy a brit antropológusok legújabb kutatása szerint a kék szemű emberek különös előnyöket élvezhetnek életük során. Olvass tovább a részletekért!

Íriszünk színe valójában a benne rejlő melanin mennyiségétől függ, a különböző fehérjék átfedése pedig sötétebbé teszi szemeinket. Kevesebb pigment esetében, a fény szóródása a szem átlátszó rétegein át kékes árnyalatot ad az írisznek, hasonlóan ahhoz, ahogyan a légkörben szóródó fény az égbolt megszokott árnyalatait idézi elő.
Kattints a további képekért!

Egy TikTok-on nagy népszerűségnek örvendő takarító, Donna Mendoza elárulta, mit tehetnek a háziasszonyok annak érdekében, hogy akár heteken át tartó frissesség és jó illat lepje be a fürdőszobát, legyen bármilyen nagy is a helyiség.

Leadfotó: Pexels, forrás: sciencealert.com

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
20 évvel ezelőtt Amy Poehler alakította a Bajos csajok ikonikus főplasztikjának, Regina George-nak az anyját, aki egyszerre vicces, szánalmat kiváltó és roppant idegesítő karakter. Kíváncsi vagy,...
Sztárok
Futótűzként terjed az interneten egy réges-régi interjú, mely még karrierje hajnalán készült a világsztárral. Mai szemmel nézve is meghökkentő, hogyan vélekedett akkor hollywoodi kolléganőiről az 54...
Lifestyle
Az Ikrek már nem sokáig lesz szingli. Napi horoszkóp!