A legtrendibb édesítőszer: vajon valóban biztonságos a stevia használata?
A különböző cukorpótlók már hosszú ideje óriási népszerűségnek örvendenek, a stevia pedig különösen kiemelkedik közülük. De vajon mennyire egészséges is valójában édesítőszerekkel ízesíteni?
A fogyni vágyók mentsvára
A stevia édesítőszer először 2008-ban jelent meg az amerikai piacon. Nem sokan tudják, de valójában ez egy természetes cukorpótló, a stevia ugyanis egy dél-amerikai gyógynövény, mely akár 300-szor édesebb lehet a cukornál. Ennek tudatában nem nehéz megfejteni, miért is vált a fogyni vágyók kedvenc ízesítőjévé, hiszen segítségével anélkül szabadulhatunk meg a cukortól, hogy le kellene mondanunk az édes ízről. Az viszont kérdéses, hogy vajon valóban segítheti-e a fogyást és egyáltalán egészséges alternatívája-e a stevia az ízesítésnek? Olvass tovább, hogy választ kaphass!
A szakemberek szerint a pontos érték a napszaktól és az illető nemétől is függ, átfogó vizsgálatukban mégis próbáltak mindenkit kielégítő válaszra lelni.