Lifestyle

Ismerősek ezek a kellemetlen tünetek? A tested fontos üzenetet próbál meg közölni veled

A legtöbb ember el sem tudná képzelni az életét kávé nélkül, azonban nem árt tisztában lenni azzal, hogyha túlzásokba esünk, szervezetünk különféle kellemetlen tünetekkel adhatja tudomásunkra: vegyünk vissza kicsit!

Figyeld a jeleket!

A rendszeres kávéfogyasztás számos előnnyel járhat az egészség és a közérzet szempontjából. Először is, koffeintartalma serkenti az idegrendszert, javítva ezzel a koncentrációt, valamint a mentális teljesítményt és a kognitív funkciókat, emellett 65%-kal csökkentheti az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát. Szintén a kávézás mellett szól, hogy a statisztikák szerint azok az emberek, akik naponta átlagosan 4 csészével megisznak a keserű nedűből, 20%-kal kisebb valószínűséggel lesznek depressziósak, s mivel gazdag antioxidáns-forrás is egyben, segít megvédeni a szervezetet az oxidatív stressztől, tovább redukálja az olyan krónikus betegségek megjelenésének esélyét, mint például a szívbetegségek, illetve az egyes rákos megbetegedések. Kijelenthető tehát, hogyha mértéket tartunk a fogyasztásában, a forró ital sok mindenben segítségünkre lehet, azonban nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy bizony lehetnek kevésbé pozitív hatásai is – erre pedig maga a szervezetünk figyelmeztet minket. Galériánkban eláruljuk, milyen jelzéseket küld a testünk, ha túlzásba vittük a kávézást:

A kávé pillanatok alatt ki tud rántani a fáradtságból, azonban amint elmúlik a koffein hatása, egyből úgy érezhetjük, hogy menten elalszunk. Éppen ezért hiába voltunk azt megelőzően aktívak, hirtelen elveszhet minden erőnk és energiánk, legszívesebben meg sem mozdulnánk.
Kattints a további képekért!

A kávét számtalan módon lehet ízesebbé varázsolni, azonban fontos megjegyezni, hogy vannak olyan készítmények és összetevők, amelyeket tilos belecsempészni az italba; cikkünkben azt is eláruljuk, miért!

Leadfotó: 123rf

Forrás: Women's Health

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
A világhírű előadóművész szinte teljesen elzárkózott a külvilágtól, miután kiderült, hogy stiff-person szindrómában szenved.
Lifestyle
Ezek alapján meglepően könnyebb kielégíteni a férfiak vágyait, mint azt sokan gondolták volna.