Lifestyle

Indul a muskátli szezon: ha ezt teszed soha többé nem sárgulnak a levelei és rengeteg virágot hoz

Tavasztól őszig ontja magából a szebbnél szebb virágokat a muskátli - ehhez viszont érdemes odafigyelnünk pár egyszerű dologra.

Indul a muskátli szezon

A hétvégi jó idővel és a Húsvéttal a muskátli szezon hivatalosan is kezdetét vette. Egyre több kertet és balkont díszít a nyári időszak sláger növénye, amely különleges színvilágával és szépségével csak úgy vonzza a tekinteteket. Talán nem túlzás, ha azt mondjuk, a muskátli az egyik legnépszerűbb kerti növényünk és bár Dél-Afrikában őshonos, mára az egész világ ismeri. Balkonládába, cserépbe és virágágyásba ültetve igazi nyári hangulatot varázsol, és a gondozása is szinte gyerekjáték, ám a sárguló levelei figyelmeztető jelek lehetnek. A galériára kattintva mutatjuk a megoldást!

Az alsó levelek sárgulása ültetést követően természetes folyamat lehet. Nem követtünk el hibát, de javasolt az érintett levelek eltávolítása. A növény hamarosan alkalmazkodik új környezetéhez és zöld leveleket fog növeszteni.
Kattints a további képekért!

Eláruljuk, hogy mit kell tenned, ha még sokáig akarsz gyönyörködni bennük.

Leadfotó: 123RF

VIA

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A 120 ezer forintot meg nem haladó nyugellátásoknál méltányossági emelés kérhető - írja a Pénzcentrum. A lap felhívja a figyelmet: a KSH adatai alapján 2023 elején 423 ezer saját jogú nyugdíjasnak és...
Sztárok
Máté Krisztina és Bárdos András hosszú évekig dolgoztak a TV2 híradósaiként, emellett pedig számos más közismert tévés produkcióhoz is az arcukat adták. Végül mégis besokalltak, és úgy döntöttek,...
Lifestyle
Izgalmas szakmai bemutatók, szórakoztató, interaktív programok, szimulációs játékok és értékes nyeremények várják a családokat két áprilisi hétvégén a Camponában.