Ha így tárolod a salátát, akár 2 hétig is friss marad: olyan ropogós lesz még az utolsó napon is, mint amikor megvásároltad!
A saláta gyorsan és könnyedén összeszottyad, az ázott, nyálkás és megbarnult leveleket pedig senki sem fogyasztja már szívesen. Szerencsére van egy olyan tárolási trükk, amely segítségével hosszú ideig megőrizheted frissességét!
Így már próbáltad?
Az ételpazarlást mindenki szeretné elkerülni, néha azonban megesik, hogy bizonyos élelmiszerekből túl sokat veszünk, és mire elfogyasztanánk őket, már dobhatjuk is a kukába, hiszen minőségük és állaguk ekkor már rég nem olyan, mint amilyen a szupermarketben volt. Különösen igaz ez a zöldségekre és gyümölcsökre, amik gyorsan megrothadnak, főleg akkor, ha nem tároljuk őket megfelelően, és nem teszünk semmit annak érdekében, hogy megőrizzék frissességüket. Ideje búcsút venni a fonnyadt salátától is: galériánkban elárulunk egy trükköt, amit ha bevetsz, salátaleveleid akár két hétig is éppoly frissek és ropogósak maradnak, mint a vásárlás napján!
Ha csak egy kertészeti trükköt próbálsz ki, hogy távol tartsd a kártevőket növényeidtől, akkor mindenképp ez legyen az!
Leadfotó: 123rf