Lifestyle

Kiderült, mikor választják meg Magyarország új köztársasági elnökét - sokkal hamarabb sor kerül rá, mint hittük

Csütörtökön derült ki, hogy a Fidesz-KDNP Sulyok Tamás korábbi ügyvédet, az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökét jelöli a posztra.

Ő lehet Novák Katalin utóda

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön bejelentette, hogy Sulyok Tamás korábbi ügyvédet, jogtudóst, az Alkotmánybíróság elnökét jelölik a kormánypártok köztársasági elnöknek. Sulyok Novák Katalintól veheti át a pozíciót, aki az elmúlt hetekben az egész országot lázban tartó kegyelmi botrányba bukott bele. A jogász 2014 szeptemberében lett az Alkotmánybíróság tagja, majd 2015-ben a testület elnökhelyettesévé, 2016 novemberében pedig elnökévé választották. (Államfőjelöltsége sokakat meglepett: még a mi február derekán közzétett listánkon sem szerepelt a neve.) Csütörtökön még nem szivárogtak ki információk arról, hogy az Országgyűlés mikor választhatja meg köztársasági elnöknek Sulyok Tamást, ám a HVG.hu friss cikke szerint erre a vártnál jóval korábban kerülhet sor.

A HVG-hez eljutott egy dokumentum az Országgyűlés napirendjéről döntő Házbizottság pénteki üléséről. Ebben az áll, hogy ha a parlament február 26-án, hétfőn elfogadja Novák Katalin köztársasági elnök lemondását, akkor az Alaptörvényben foglaltaknak megfelelően kell eljárnia a parlamentnek.
Kattints a további képekért!

Megvan, hogy kit jelöl a Fidesz Novák Katalin után köztársasági elnöknek.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Az uralkodó rákbetegsége miatt a Mirror értesülései szerint rájött arra, hogy túl rövid az élet, ezért drasztikus lépést tervez, ami megváltoztathatja az egész királyi család életét.
Utazás
Az Egyesült Államok izraeli nagykövetsége pénteken figyelmeztette alkalmazottjait és családjaikat, hogy ne hagyják el Tel-Avivot és környékét, Jeruzsálem és Beér-Seva határát, miután Irán...
Lifestyle
A 120 ezer forintot meg nem haladó nyugellátásoknál méltányossági emelés kérhető - írja a Pénzcentrum. A lap felhívja a figyelmet: a KSH adatai alapján 2023 elején 423 ezer saját jogú nyugdíjasnak és...