Ijesztő ügyességgel törik fel a nyugdíjasok bankszámláit, a rendőrség figyelmeztetést adott ki

Egy nyugdíjas is internetes böngészés közben talált rá az internetes hirdetésre, aztán 5 millió forintja bánta. A csalók meggyőző történetet adtak elő.

Tökéletesen volt felépítve a csalás, szóval nem árt résen lenni

Valóban néha nehéz követni, mert annyi féle csalás van már az interneten, mint égen a csillag. A kiberbűnözők is kénytelenek folyamatosan új módszerekhez folyamodni, mivel ami lerágott csont, azt már nem fogja elhinni nekik senki.

A módszerek persze lehetnek újak, ahogyan a csalók sztorijai is, de az alapvető hibákat nem szabad elkövetni. Egy 82 éves paloznaki nyugdíjasnak azonban sikerült, bár mentségére legyen szólva, a csalás tökéletesen fel volt építve.

A férfi böngészés közben talált rá egy hirdetésre, amelyben kiemelkedő hozamot biztosító befektetési lehetőséget ígértek egy népszerű élelmiszer-áruházzal kapcsolatban. Kitöltött egy regisztrációs adatlapot, majd rövidesen hívták is telefonon, és elmondták, mi a teendője. A tájékoztatás szerint 100 ezer forintot kellett átutalnia a telefonáló által megadott számlaszámra, aminek eleget is tett.

A csalók tehát már így is meglovasítottak egy kis pénzt, de itt nem álltak meg, és belehajszoltál a nyugdíjast egy még nagyobb átverésbe. A galériánkban megmutatjuk, ez hogyan sikerült!

Később a csalók örömhírrel hívták fel a nyugdíjast, hogy a befektetése elkezdett kamatozni. Javasolták neki, hogy a még nagyobb haszon érdekében jelentősebb összeget fektessen be.
Kattints a további képekért!

A Microsoft és a Google neve is előkerül ilyenkor. Megmutatjuk, hogy mire érdemes figyelned!

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Sztárok
Máté Krisztina és Bárdos András hosszú évekig dolgoztak a TV2 híradósaiként, emellett pedig számos más közismert tévés produkcióhoz is az arcukat adták. Végül mégis besokalltak, és úgy döntöttek,...
Lifestyle
Izgalmas szakmai bemutatók, szórakoztató, interaktív programok, szimulációs játékok és értékes nyeremények várják a családokat két áprilisi hétvégén a Camponában.
Fashion&Beauty
Szokásához hűen a Daalarna legújabb kollekciójával is teljesen ámulatba ejtett bennünket, a lélegzetelállító új kollekció mellett pedig az esküvői ruhamárka egy új vonallal is bővíti kínálatát.