Új trükk: csak egy telefonhívás, és annyi is a pénzednek, de a gépedről is mindent megszerezhetnek

A Microsoft és a Google neve is előkerül ilyenkor. Megmutatjuk, hogy mire érdemes figyelned!

Az átverések egyre kifinomultabbak

Nem győzzük mi is hangsúlyozni, hogy egyre jobban figyelni kell az online térben elkövetett csalásokra Magyarországon. Kényelmesek vagyunk, ritkán tesszük ki a lábunkat a lakásból, irodából, mert tényleg mindent el lehet már interneten intézni. Ez persze azt is jelenti, hogy a bűnözők sokasága nem csak éjszaka az utcán, hanem a hálózaton is megjelenik.

Petőfi Attila rendőr vezérőrnagy, az Országos Rendőr-főkapitányság főkapitányi biztosa az InfoRádiónak tavaly év végén elmondta, hogy naponta 75 millió forintot szereznek meg online csalók. Ez a szám 2023-ban ugrott meg látványosan. Sonjic László, az OTP Bank Informatikai és Bankbiztonsági igazgatóságának vezető tanácsadója a műsorban megerősítette a statisztikai adatokat.

A bűnelkövetők pszichológiai manipulációval tévesztik meg a felhasználókat, megszerzik a fizetési azonosítójukat, így tudnak belépni az internetbankjukba vagy akár a bankkártyájukkal vásárolni. A galériánkban most megmutatjuk, milyen új trükkökre kell figyelni!

A Pénzcentrum is megemlíti, hogy hiába a vírusirtó szoftver, hiába a kétfaktoros hitelesítés, az online banki visszaélések ma sűrűbbek, mint valaha. Ha mi adunk hozzáférést az internetes bűnözőknek, akkor a fent említett dolgok tényleg feleslegesek a védekezésben.
Kattints a további képekért!

Magukat orvosnak kiadó, idős, beteg embereket megtévesztő csalókat ítélet el szerdán a Szombathelyi Törvényszék.

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Sztárok
Bár a brit királyi család életét számos szigorú szabály és kötelezettség terheli, olykor azért mégis bepillantást nyerhetünk életük apró részleteibe, például, hogy mely fogásokat kedvelik a leginkább...
Utazás
Vannak slágerországok, amiket a magyarok imádnak meglátogatni az előszezonban. Közben már érdemes lesz kigondolni, külföldön, vagy belföldön kapcsolódnánk-e ki a nyáron.
Sztárok
Vilmos herceget nagyon bántja, hogy családtagjai gonosz ragadványnevet találtak ki neki, amivel olykor-olykor cukkolni szokták őt.