Lifestyle

Magukat orvosoknak kiadó szélhámosok vertek át nyugdíjasokat, méregdrága készülékeket adtak el nekik

Magukat orvosnak kiadó, idős, beteg embereket megtévesztő csalókat ítélet el szerdán a Szombathelyi Törvényszék.

Halálos betegségeket diagosztizáltak a nyugdíjasoknál az álorvosok

A per 34 vádlottjából a másodfokú bíróság 33 főnél helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, egy embert felmentettek. Az ügyész még gondolkodik, hogy ezt elfogadja-e, az ő döntésén múlik, mikor válik jogerőssé az ítélet.

A kamuorvosok hálózatában tizennégyen kaptak végrehajtandó szabadságvesztést. Az egyik vezetőjük 347 rendbeli felbujtóként elkövetett csalásért és öt rendbeli felbujtóként elkövetett közokirat-hamisításért hat év fegyházbüntetést és 25 millió forint pénzbüntetést kapott, a többiek ennél enyhébb büntetéssel megúszták – írja az MTI.

A csoport módszere a következő volt: telefonon vagy levélben idős embereket kerestek meg Magyarország egész területén azt ígérve, hogy ingyen egészségügyi állapotfelmérést végeznek rajtuk. A helyszínen a kamudoktorok rendre súlyos, vagy halálos betegségeket diagnosztizáltak az időseknél.

Azt mondták nekik, hogy ezeket csak az általuk forgalmazott termékekkel lehet gyógyítani. Az áldozatok egy része a megtévesztés miatt és a halálos betegségtől való félelem hatására megvásárolta a drága, sokszor többszázezer forintos termékeket.

A kamudoktorok közül négyet még a tárgyalóteremben őrizetbe vettek, ők azonnal mennek a sittre.

(MTI/Telex.hu)

Valahogy így kell kezelni, ha az internetes bűnözők az OTP Bank nevében telefonálnak. A hívott ügyfelet nem lehetett átverni, nagyon résen volt.

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Lifestyle
Sztárok
Emma Watson újra szerelmes, egy intelligens és igazán sármos fiatalember rabolta el a színésznő szívét.
Sztárok
Bár sokan úgy gondolják, hogy György már a kezdetektől tudta, hogy egy napon ő foglalja majd el a trónt apja után, ez egyáltalán nem így van: a herceg viszonylag későn szembesült a rá váró...
Sztárok
A legendás karakterszínész Mads Mikkelsen fia a megszólalásig hasonlít a híres édesapjára, bár Carl Jacobsen nem használja ki ennek az előnyeit, ugyanis nem lett belőle sem színész, sem pedig modell...